Recolte care fac fata stresului - Woman2woman.ro

Recolte care fac fata stresului

By on October 24, 2012
Share Button

Oamenii nu sunt singurii supusi stresului de zi cu zi. Florile, fructele si legumele din gradinile noastre au si ele de indurat stres din mediul inconjurator. Acum, cercetatorii cauta o metoda de a face plantele sa se relaxeze…

Violeta Ene

Profesorii de la Universitatea americana Kansas State incearca sa inteleaga mai bine cum ne putem ocroti plantele de stres. Cu un nou spectrometru de masa, care va costa peste 500.000 de dolari, cercetatorii vor studia raspunsul plantelor la stimuli precum caldura si frigul, infectia cu patogeni si felul in care stresul afecteaza dezvoltarea semintelor si plantelor, dar si producerea uleiurilor pe baza de seminte.

Daca dai o tura prin gradina ta, poti observa si tu care plante sunt stresate. Cel mai obisnuit simptom este ofilirea, care indica adesea o problema de uscaciune a solului. O planta va fi stresata si daca o udam prea mult, pentru ca ii sufocam radacinile. Cand observi ca pamantul din jurul plantei este prea ud, nu ii mai pune apa o perioada. Daca planta tot nu isi revine, apa in exces s-ar putea sa nu fi fost problema principala sau daunele sa fi fost deja severe.

In aceasta perioada, o sursa de stres este si frigul. Zonele negre de pe frunze pot indica probleme cu temperatura prea scazuta. Frunzele deja uscate nu isi vor reveni, dar de obicei planta reuseste sa se redreseze. Lasa frunzele cazute pana cand amenintarea gerului a trecut, iar plantele tale vor incepe din nou sa creasca.

Sursa: https://blogs.k-state.edu/kstatenews/

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Woman2woman.ro