Cum sa afli daca un inel de logodna are diamant adevarat - Woman2woman.ro

Cum sa afli daca un inel de logodna are diamant adevarat

By on October 4, 2012
Share Button

Le spunem barbatilor din viata noastra ca nu conteaza lucrurile materiale, ca nu ne dorim pietre pretioase, ci pietre de… rau, simboluri ale iubirii vesnice. Totusi, orice fata iubeste in adancul inimii cel mai “simbolic” dintre cadouri, diamantul.  In afara de a-ti intreba iubitul de unde l-a luat si cat a dat pe el, exista cateva metode mai discrete de a afla detalii despre inelul de logodna. Iata cateva teste care verifica autenticitatea diamantului tau si pe care le poti face si acasa.

Violeta Ene
Ce-i o albina fara miere sau o plaja fara soare? Cam ce-i si o fata fara inel cu diamant. O fata cu inel cu zirconiu! 🙂 Hai sa verificam impreuna daca ce ai pe degetul inelar de la mana dreapta ar starni si invidia lui Marilyn Monroe.

 1. Aplica testul zgarieturilor. Un inel de logodna cu diamant fals va fi facut dintr-un material putin mai maleabil decat diamantul adevarat, recunoscut pentru duritatea sa maxima. Desi proba oglinzii este considerata de unii o legenda urbana, poti incerca sa zgarii o oglinda cu diamantul tau. Daca lasa un semn, e clar: este adevarat!

2, Trece-ti inelul prin proba… aburului! Pune-l in dreptul gurii si sufla spre el pana cand se abureste. Un diamant suta la suta genuin va elibera imediat aburul, in timp ce unul fals va mai sta incetosat timp de cateva secunde.

3. Cauta mici defecte ale pietrei. Daca observi discrepante in felul in care este construita, sunt sanse mari sa fie un fals. Poti folosi o lupa pentru a cauta indicii. Un diamant autentic este nu doar superb, ci chiar perfect.

4. Testeaza autenticitatea inelului de logodna in functie de transparenta. Amplaseaza inelul cu diamantul orientat spre un ziar. Daca scrisul se reflecta cu precizie in piatra, este una pretioasa. Daca nu, este cel mai probabil un fals.

5. Vrei sa fii cu adevarat convinsa? Mergi la un bijutier care ti-l va examina sub o lupa speciala si iti va da un diagnostic final: fals sau real. Dar, nu uita, pastreaza-ti discretia in aceasta munca de detectiv ca sa ajungi si la pasul 2, nunta! Indiferent de rezultat, pretuieste iubirea si intelegerea dintre voi. Ele va vor tine impreuna pana la adanci batraneti 🙂

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Woman2woman.ro