Ce-si doresc femeile? - Woman2woman.ro

Ce-si doresc femeile?

By on October 2, 2012
Share Button

Dupa studii citite, carti de psihologie si femei cu care am discutat, raspunsul este unul general, filtrat finut prin opinia subsemnatei. La modul general vorbind, este mult mai simplu sa stabilim cu precizie ce-si doresc femeile. Clasificandu-le, insa, dupa varsta(femeia adolescenta, femeia matura sau floare cum o numesc, in floarea varstei, si femeia in varsta), lucrurile sunt putin diferite.

Autor: Daniela Florea

Femeia adolescenta isi doreste sa epateze. Configuratia profilului ei va fi mai sofisticata, in tabloul cotidian ea se va evidentia prin tinuta vestimentara,accesorizata cu un zambet sic, incercand sa para, de cele mai multe ori, mai matura decat este, insa lipsa experientei de viata, chiar si de cultura, educatie, inca nedesavarsite atat de timpuriu, o vor face sa nu stie cu exactitate ceea ce-si doreste. Cert e ca vrea sa iasa in evidenta. Fat-Frumosul ei este unul incalecat pe o herghelie de cai putere, iar microuniversul ei se reduce la scoala, casa, cluburi in weekend. S-ar zice ca femeia aceasta stie ce-i carpe diem si profita cu intensitate.

Femeia floare este cea in floarea varstei. Nici prea tanara ca la douazeci de ani, nici prea in varsta ca la cincizeci.
Ea este infasurata in acel nimb poetic, avand un “quelque chose” misterios, acele grame de finete necesare, modelate sub atingerea timpului. Experienta de viata s-a acumulat, cunostintele sale s-au multiplicat si s-au probat, cu intelepciunea de rigoare dobandita ulterior. Stie ce vrea, stie cum vrea si pe cine vrea. Farmecul ei este irezistibil tocmai pentru ca are incredere in sine si nu se mai simte o copila in adierea timpului. Isi doreste sa arate bine si o face cu stil, pentru ca a atins un nivel suficient de matur al autocunoasterii. Frumusetea ei vine si din interior. Isi doreste, indiferent ca este iubita, sotie, mama, sa iubeasca si sa fie iubita.

In general, femeile isi doresc, atunci cand iubesc cu ardoare, sa fie unice. Ea vrea sa fie “unica” pentru iubitul sau. Niciuna nu isi va dori supliciul de a fi pe locul doi in viata celui drag, chiar daca unele vor accepta acest compromis, marcat insa de suferinta. Isi doresc veselie, simt al umorului, isi doresc sa rada, isi doresc barbati adorabili, isi doresc amanti talentati, unele vor tandrete, altele vor pasiune, artificii multicolore, vor sa fie ascultate, rasfatate, intelese si  toate vor sa fie iubite. Fiecare femeie este putin idealista. Asteptarile ei nu corespund intotdeauna cu realitatea, de aceea multe vor suferi sau vor fi dezamagite, intrucat natura lor este mai dezvoltata emotional. Ea stie sa combine frumusetea cu armonia si echilibrul, daca toate conjuncturile ii sunt favorabile. Devine o Afrodita in adevaratul sens al cuvantului, cand este descoperita cu arta de catre adoratul inimii ei.

Femeia in varsta isi doreste afinitate cu partenerul, prietenie, linistea vietii, sanatate. Bucuria de a trai se regaseste chiar in lucruri simple. Viata ei este un album de amintiri, din care fila cu fila rasfoite ii ating plapand sufletul, inviorandu-l si resemnandu-l acolo unde este cazul.

Femeile sunt un univers complex, niciodata descoperit in intregime de barbat, iar lumea lor reprezinta mereu o fascinanta explorare si calatorie, cu surprinzatoare descoperiri.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *