Descopera insectele din gradina alaturi de copii! - Woman2woman.ro

Descopera insectele din gradina alaturi de copii!

By on July 13, 2012
Share Button

Cu un milion de specii identificate, insectele formeaza cel mai mare grup de vietuitoare de pe intreaga planeta. Cu exceptia adancurilor marii si regiunilor polare, aceste vietati se adapteaza usor oricarui mediu, inclusiv gradinilor noastre. Porneste in explorare alaturi de copii si vei descoperi lumea fascinanta a acestor mici necuvantatoare.

Violeta Ene

O insecta este o creatura de mici dimensiuni cu trei parti principale ale corpului (cap, torace, abdomen) si trei perechi de picioare. Multe dintre insecte au aripi si majoritatea trec prin procese de metamorfoza in timpul ciclului de viata.

Desi toate insectele sunt artropode, nu toate artropodele sunt insecte. Printre cele mai cunoscute “taratoare” pe care le poti intalni si in gradina ta (nu toate sunt insecte) se numara centipedele, miriapozii, paianjenii, scorpionii, acarienii sau capusele, care apartin familiei Artropodelor.

Iata si alte lucruri interesante pe care le poti invata impreuna cu cei mici:

  • Toate viespile mor in timpul iernii, cu exceptia reginei.
  • Doar doua tipuri de albine traiesc in colonii. Majoritatea insa traiesc singure, multe avand cuiburi in pamant.
  • Lacustele “canta” frecandu-si picioarele de aripile din fata, in timp ce greierii “canta” frecandu-si aripile una de cealalta.
  • Unele plante mananca insecte, care le ofera nitrogenul de obicei extras din sol. Plantele prind insectele, care se dizolva in scurt timp, iar tulpinile absorb sucul.
  • Multi carabusi pot zbura, dar cei pe care ii gasesti in gradina si-au pierdut aceasta abilitate. In schimb, si-au dezvoltat-o pe cea de a merge foarte repede.
  • Paianjenul cu picioare rosii din Chile poate manca soareci si pasari. Paianjenul cu panza-palnie are colti care pot perfora osul, iar muscatura sa poate ucide un om in doua ore.
  • Cea mai mare molie din lume este Molia Atlas. Are o anvergura a aripilor de 30 de centimetri si este atat de mare incat poate fi confundata usor cu o pasare. Spor la explorat! 

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Woman2woman.ro