5 tratamente naturiste pentru frumusetea ta - Woman2woman.ro


5 tratamente naturiste pentru frumusetea ta

By on iulie 1, 2012

mancare de post

Share Button

Fructele si legumele sau chiar si alte elemente din alimentatia ta sunt la fel de bune pentru dieta, cat si pentru frumusetea ta. Aplicate pe ten sau folosite in cadrul unor tratamente pot face adevarate minuni. Am pregatit pentru tine 5 retete naturale pentru frumusetea ta si toate contin alimente pe care cu siguranta si dieta ta le contine.

Autor: Mihaela Dinu

Piele neteda si… dulce

De ce sa folosesti o crema scumpa, cand sigur ai in casa macar un borcanel de miere?  Mierea este unul dintre cei mai mai aliati ai tenului tau si ai sanatatii tale. Lasa mierea la temperature camerei, pentru ca aceasta sa devina mai lichida si sa fie mai usor de intins pe fata. Curata bine fata cu un gel de curatare sau cu demachiant si apoi aplica masca naturala de miere. Este un tratament extrem de eficient, prin care hidratarea pielii tale se face intens. De asemenea, mierea are proprietati anti-imbatranire si ajuta la protejarea pielii impotriva razele UV.

Usturoi pentru unghii puternice

Probabil nu te-ai fi gandit niciodata ca usturoiul ar putea ajuta si la frumusetea unghiilor. Cu toate acestea femeile dominicane folosesc usturoiul in lacul de unghii, pentru intarirea acestora. Daca vrei sa testezi “reteta” dominicana, adauga usturoi tocat la o sticla de lac pentru unghii. Lasa sa stea timp de 7 pana la 10 zile, apoi aplica amestecul de vopsea pe unghiile curate si in scurt timp unghiile tale ar trebui sa devina mai puternice.

Tratament pentru pielea uscata

Renunta la produsele scumpe de intretinere a pielii pentru un tratament naturist. Cum? Data viitoare cand vei avea in meniul tau masline grecesti foloseste-le ca remediu natural pentru pielea uscata. Macina maslinele si apoi foloseste-le atat ca exfoliant pentru a elimina celulele moarte, cat si pentru a hrani pielea uscata in profunzime.

Vita de vie, anticelulitic natural

Un remediu natural anticelulitic este tratamentul pe baza de vita de vie. Frunzele acestei plante nu se folosesc doar pentru prepararea sarmalelor, ci si pentru inlaturarea celulitei. Se incepe cu un dus fierbinte pentru stimularea circulatiei si apoi se fac impachetari ale zonelor afectate de  celulita in frunze fierte de vita de vie. Se sta cu aceste cataplasme timp de minim o ora pentru fiecare sedinta. Ulterior, zonele pe care s-au aplicat cataplasmele se sterg usor, prin tamponare. Nu se clateste pielea dupa utilizarea. Pentru acest tratament, este recomandata in special viata de vie rosie, insa, si cea normala este buna.

Argila, tratament pentru par

O masca buna pentru prevenirea ingrasarii parului si care e recomandata in cazul parului gras este cea pe baza de argila si galbenus de ou. Se amesteca un galbenus de ou cu cinci lingurite de pudra de argila pan ace se obtine un amestec omogen. Se aplica aceasta compozitie la radacina firului de par, evitand intinderea acesteia pe lungimea parului. Masca se lasa sa actioneze timp de 20 de minute, dupa care se spala parul in mod obisnuit.

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *