Compartimentarea unei camere - Woman2woman.ro

Compartimentarea unei camere

By on March 23, 2012
Share Button

Compartimentarea camerei unei garsoniere este cea mai simpla solutie atunci cand… iti doresti un apartament cu doua camere. Fie ca vrei sa separi dormitorul de camera de zi, fie ca ai nevoie de un birou ca spatiude lucru, ai mai multe metode la indemana pentru a-ti crea apartamentul visat.

Inainte sa alegi solutia de compartimentare, afla ce iti doresti de fapt.

– Vrei o compartimentare temporara
– Nu esti foarte sigura daca o compartimentare este cea mai buna solutie, insa iti doresti sa incerci
– Vrei o compartimentare permanenta
– Una dintre camerele nou create nu ar avea geam sau acces la lumina naturala
– Nu vrei sa pierzi prea mult spatiu in urma compartimentarii
– Ai vrea ca solutia de compartimentare sa fie multifunctionala
– Iti doresti mai multa intimitate

Paravanul

Cel mai simplu mod de compartimentare este paravanul. Acesta nu presupun schimbari majore, deoarece nu necesita sisteme de prindere. Paravanul va fi ca orice alt obiect de decor, diferenta fiind utilizatea si posibilitatea de a fragmenta camera in portiunile dorite. Poate fi o solutie permanenta de compartimentare si este usor de mutat, astfel ca poti face modificari privind pozitionarea acestuia sau inlaturarea lui ori de cate ori doresti.

Sunt potrivite pentru incaperile care beneficiaza de lumina de la un singur geam, astfel ca o compartimentare ar impiedica lumina de afara sa patrunda in ambele camere create. Nu ocupa mult spatiu, lasa lumina sa treaca, insa nu ofera intimitate. Paravanul este unul dintre obiectele de compartimentare despre care putem spune ca are, in principal, un rol simbolic si mai mult decorativ.

Paravan

Paravan Paravan

Foto: aliancefr.com, ronamag.ca, deco.journaldesfemmes.com

Paravan

Paravan paravan

Foto: cherchons.com, trendme.net, trendyol.com

Panelurile

Panelurile textile sunt confectionate din fasii de material care culiseaza pe o sina montata in partea superioara, pe tavan. Sunt destinate, in principal, acoperirii ferestrelor de dimensinui mari, insa pot fi folosite si ca separator in interiorul locuintei. Poti opta pentru o mare varietate de culori si desene.

Atunci cand nu mai vrei sa separi incaperea sau vrei doar sa lasi sa patrunda mai multa lumina din exterior, pur si simplu schimbi pozitia panelurilor cu ajutorul snurului de orientare, care este asemanator celui utilizat pentru jaluzelele verticale clasice.

Panelurile

paneluri

 

 

 

 

 

 

 

Foto: ventia.ro, bicau.ro

Mobila modulara

Biblioteca - solutii de compartimentare

O bibioteca plasata de-a latul camerei, aproape de mijloc, poate fi o modalitate semipermanenta de compartimentare. Pe langa utilitatea clara – compartimentarea – biblioteca poate fi folosita si la depozitarea cartilor sau a obiectelor de decor.

Este o metoda semipermanenta de compartimentare pentru ca nu se utilizeaza niciun sistem de prindere sau fixare. Din punct de vedere practiv, insa, este o metoda mai debraba permanenta. Din cauza greutatii considerabile a bibliotecii si a obiectelor depozitate, mutarea acesteia va fi anevoioasa. Asa ca ar fi mai bine sa te gandesti de doua ori inainte sa decizi ca vrei sa folosesti mobila pentru compartimentare.

Foto: casamagica.ro

Peretele de sticla

Peretele cu usi glisante este o solutie permanenta si poate reprezenta varianta ideala daca aparitia unui copil va gaseste inca intr-o garsoniera si nu se intrevede posibilitatea de a va muta intr-o locuinta mai mare in viitorul apropiat. Acest tip de compartimentare este potrivit si daca vrei sa imparti o camera mai mare pentru doi copii. Astfel, fiecare dintre ei va avea camera lui si, implicit, spatiul lui personal.
Perete sticla cu usi glisantePerete cu usi glisante
Foto: gelutrade.com, prodesignart.ro

____________________________________________________________________________

Te-ar putea interesa si…

lampadar alb                           fotoliu orlando

Cum alegi lampadarul potrivit        Scaune si fotolii pentru relaxarea ta

___________________________________________________________________________

Daca ti-a placut acest articol, il poti recomanda si prietenelor tale. Dare to share!

Share Button

One Comment

  1. Monalisa

    March 30, 2012 at 2:00 pm


    Foarte bine documentat articolul. Peretele de compartimentare din sticla este o solutie foarte moderna care impreuna cu o masuta sau alte componente de mobilier din sticla creeaza o atmosfera de lux si eleganta.
    Mobila modulara este de asemenea o solutie moderna in special pentru un living spatios.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Woman2woman.ro