Despre pisici - Woman2woman.ro


Despre pisici

By on decembrie 10, 2011

mancare de post

Share Button

PisicileAbilitati de vanator
La origine, pisica vana in zori sau seara. Acest obicei a dus la dezvoltarea diferita de a oamenilor in ceea ce priveste simturilor sale si perceptia universului.

Auzul
Auzul pisicii este foarte sensibil la frecventele inalte, mergand pana la 30 000 Hz, in timp ce urechea umana este limitata la 20 000 Hz.

Vazul
Desi campul vizual al pisicii este, ca si auzul, mult mai larg decat cel uman, contrar unei credinte raspandite, pisica este incapabila de a vedea in intuneric deplin. Totusi, pisica are o vedere nocturna excelenta. Cu toate acestea, pisicile au abilitati limitatea de distingere a culorilor. Ele se bazeaza mai mult pe umbrele culorilor decat pe culorile propriu-zise. Pisicile pot mai degraba sa faca diferenta intre nuantele de gri decat intre diverse culori. Simtul mirosului la pisica este de patruzeci de ori mai dezvoltat decat al omului.

Simtul tactil
De asemenea bine dezvoltat, simtul tactil permite pisicii sa-si utilizeze mustatile pentru a evita obstacolele in intuneric total, prin detectia variatiilor de presiune a aerului. Prezenta unui organ vestibular, si el deosebit de dezvoltat, ii confera pisicii un remarcabil echilibru. Astfel se si explica posibilitatea pisicilor de a se intoarce rapid in aer pentru a cadea mereu in picioare.

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *