Mobilarea spatiilor mici - Woman2woman.ro

Mobilarea spatiilor mici

By on November 13, 2011
Share Button

Chiar daca ti-ar placea o camera vesela, uita de ideea de a-ti zugravi peretii camerei in culori vii. Albul este cel mai potrivit pentru incaperile mici, deoarece da senzatia de spatiu intins.

O incapere mica nu inseamna neaparat inghesuiala si lipsa de eleganta. Poti crea o atmosfera vesela, optand pentru obiecte de mobilier si decor viu colorate si de calitate.

Patul mobil

Patul mobil iti ofera posibilitatea il ascunzi atunci cand vrei sa eliberezi camera. Chiar daca pe timpul noptii patul va ocupa o buna bucata din spatiul incaperii, atunci cand ai nevoie de spatiu sau cand ai musafiri poti elibera imediat incaperea. Patul rabatabil si patul suspendat sunt cele mai bune exemple. Fie ca ascunzi patul intr-o fanta a peretelui sau a unui sifonier (in cazul patului rabatabil), fie ca il ridici pana aproape de tavan (patul mobil), aceste tipuri de pat sunt unele dintre cele mai practice si salveaza cel mai mult spatiu.
Pat mobilMobilarea spatiilor mici

foto stanga: www.designwagen.com
foto dreapta: www.homedit.com

Paturile suspendate nu influenteaza foarte mult decorul, deoarece sunt pozitionate la o inaltime la care pot permite prezenta altor elemente de mobilier si decor in aceeasi zona, la inaltimi mai mici. Paturile rabatabile, insa, nu permit in pozitia extins existenta altor corpuri de mobilier in aceeasi zona, asa cum se intampla in starea rabatat.

foto jos: www.lucamobdesign.ro

Pat rabatabilPat rabatabil

O alta forma de mobilier prin utilizare careia se poate economisi spatiul este patul suprapus peste un alt articol de mobilier. Patul suprapus poate face loc fie unei canapele, unui alt pat (in cazul paturilor suspendate), unui sifonier sau chiar unui birou sau alt spatiu de lucru.

In cazul acestui tip de mobilier, avantajul este ca nu e nevoie sa depui efort pentru a elibera camera, asa cu se intampla in cazul paturilor suspendate sau rabatabile. De asemenea, acestea, pe langa faptul ca economisesc spatiul, permit folosirea a doua zone simultan, atat a patului suprapus, cat si a spatiului de lucru pozitionat dedesubt.

Pat suprapus cu birou

 

In cazul spatiilor mici, atunci cand optezi pentru o piesa de mobilier trebuie sa te gandesti daca intr-adevar ai nevoie de ea si daca nu cumva poti sa o inlocuiesti cu o piesa la fel de utila, insa care te poate ajuta mai mult sa salvezi din spatiul camerei tale.

foto stanga: www.espace-loggia.com

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Woman2woman.ro