10 motive pentru care ar trebui sa incepi sa desenezi - Woman2woman.ro


10 motive pentru care ar trebui sa incepi sa desenezi

By on August 10, 2020

mancare de post

Share Button

Indiferent de varsta, suntem mereu in cautarea unei activitati sau hobby care sa ne ajute sa ne exploram creativitatea si sa ne relaxam. Ca e vorba despre dans, gatit, crosetat sau desenat, orice ai alege sa faci, daca iti aduce satisfactii si iti ofera ocazia sa petreci timpul intr-un mod placut, poate fi un mare castig pentru tine insati. Daca nu stii inca ce ti s-ar potrivi, iti prezentam 10 motive pentru care ar trebui sa iei in considerare desenul.

Desenul inseamna costuri minime de pornire

Daca ar fi sa vorbim despre activitatile artistice posibile, desenul ar putea fi cea mai ieftina si la indemana astfel de metoda. Tot ce iti trebuie sunt hartie si un stilou sau un creion. Nu lasa pe nimeni sa iti spuna ca ar trebui sa investesti sume mari in coli sau stilouri speciale. 

Daca nu ai mai desenat inainte, dar vrei sa incepi, foloseste orice hartie si creioane de colorat pe care le ai la indemana. Pentru a incepe sunt suficiente. Mai tarziu, dupa ce ai capatat experienta, daca iti vei dori mai mult, poti lua in calcul utilizarea varfului de tehnologie, aplicatii si instrumente performante de desen.

 

Poti sa te manifesti artistic oriunde

Desenul imbratiseaza un stil de viata minimalist si iti permite sa te exprimi in diverse locatii si situatii. Cand esti in trafic, in timp ce astepti la o coada, cand te relaxezi pe o banca in natura, in excursie cu prietenii. Practic, poti purta oriunde cu tine hartia si creioanele de desen pentru a-ti exprima creativitatea oricand simti nevoia.

 

Desenul iti stimuleaza memoria

In ciuda credintei ca persoanele care mazgalesc ceva in timp ce vorbesti cu ele nu sunt atente, s-a dovedit ca aceste mici desene ii ajuta sa retina mult mai multe informatii. Deci, scoate-ti pixul sau creionul si deseneaza in timpul sedintelor.

 

Desenul te face mai fericit

Desenul este o forma de a te juca si, prin urmare, ca orice activitate de acest fel, reduce riscurile de anxietate si depresie si chiar tendintele de violenta fizica sau verbala. Mai mult, desenul este un mijloc activ de mentinere si dezvoltare a unei minti sanatoase.

De aceea, poti lua in considerare sa treci la un nivel mai avansat si sa achizitionezi acuarele si pensule. Acestea pot fi o investitie inspirata pentru a te bucura de momente creative placute, care te vor ajuta sa te dezvolti pe mai multe planuri.

 

Desenul te poate ajuta sa creezi conexiuni profunde

Daca ai talent la desen, sa stii ca realizarea portretelor sau a caricaturilor este o metoda de a interactiona si a cunoaste mai bine persoana care iti pozeaza. Daca aceasta s-a simtit bine in compania ta va dori sa va revedeti. Astfel, prin desen se pot crea conexiuni profunde si prietenii durabile.

 

Desenul iti ofera perspective noi asupra vietii

Prin desen inveti sa vezi lumea cu alti ochi. Schimbandu-ti viziunea si modul in care observi detaliile, vei descoperi ca parerile tale se schimba si vor aparea o multime de idei noi, inspirationale. Astfel, daca ai o problema in viata ta, apuca-te de desenat sau de mazgalit in timp ce te gandesti la ea – poate fi un mijloc ideal de a declansa noi perspective si a vedea si alte aspecte ale situatiei in care te afli. 

 

Desenul este o forma de arta

Desenul este o abilitate fundamentala pentru arte si, cu cat vei exersa mai mult, cu atat ai sanse mai mari sa te perfectionezi. Daca vrei sa fii mai bun in artele plastice, incepe cu desenul.

 

Desenul este o cale de a crea amintiri

Cand mergem in vacante facem sute de fotografii care nu vor fi tiparite si afisate niciodata. Insa, daca vei realiza doar cateva desene inspirate, sunt sanse mai mari ca acestea sa fie inramate si expuse ca amintiri. 

 

Desenul este un instrument de comunicare

Desenul iti permite sa vorbesti cu oamenii in orice limba. De multe ori, limbajul si cuvintele ne limiteaza, fiind neintelese, dar desenul nu va da gres niciodata. 

 

Desenul iti creste increderea in sine

Arta poate fi o metoda de a crea conexiuni intre oameni, favorizeaza comunicarea si genereaza o stare de bine. Dezvoltandu-ti abilitatile de a desena, poti duce la un nivel superior toate aceste aspecte, imbunatatidu-ti viata intr-un mod uimitor. Desenul implica nu numai dezvoltarea aptitudinilor artistice, ci si a increderii in sine.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *