Femei de cariera 2017: Liana Stanciu, despre "Provocarile meseriei de jurnalist" - Woman2woman.ro

Femei de cariera 2017: Liana Stanciu, despre “Provocarile meseriei de jurnalist”

By on October 3, 2017
Share Button

Invitat in cadrul conferintei “Femei de cariera”, editia a VII-a, Liana Stanciu, cunoscutul jurnalist de radio si televiziune, a surprins invitatele woman2woman.ro cu dezvaluiri personale privind provocarile meseriei de jurnalist.

Este cunoscut faptul ca renumita jurnalista are in palmares o activitate diversa si o experienta extrem de bogata in lumea radioului si a televiziunii iar in cadrul discursului am avut ocazia sa aflam si cate ceva despre debutul sau in radio.

Despre Liana Stanciu, trecut si prezent

Liana Stanciu / Femei de cariera 2017

Liana Stanciu a imbratisat meseria de jurnalist de 27 de ani si spune ca: “a face radio si televiziune e pasiunea ei dintotdeauna”. Pentru a ajunge unde se afla astazi, recunoaste ca a si dormit in radio timp de sase luni, fiind responsabila, pe atunci, sa faca ordine printre discurile musicale de la Radio Contact.

Ne-a dezvaluit ca a ajuns in radio intamplator, dupa un anunt auzit pe strada. Interviu pe care nu l-a ratat si la care a mers fara ezitare. Experienta sa muzicala si cunoasterea limbii engleze au ajutat-o sa obtina un post de realizator la Radio Contact.

Recunoscuta, mai ales, datorita timbrului sau vocal unic, Liana Stanciu este omul care ne face diminetile mai frumoase la radio Magic FM. In trecut a  colaborat cu Antena 1 si B1TV iar acum, pe langa emisiunea matinala, de la Magic FM este si realizator la televiziunea nationala.

In plus, este implicata si in diferite  campanii si actiuni sociale pentru ajutorarea copiilor bolnavi de cancer, precum cele de obtinere de fonduri pentru modernizarea Sectiei ATI a Spitalului de Copii Marie Curie. Jurnalista militeaza pentru drepturile copiilor si ale persoanelor defavorizate. Povestile reale ale copiilor care traiesc anumite drame sunt cele care  nu au lasat-o indiferenta si au indemnat-o sa faca ceva pentru ajutorarea lor. Chiar ea, prin problemele de sanatate pe care le-a intampinat cu fiica sa, Teodora, acum in varsta de 12 ani, a trait o astfel de drama.

Meseria de jurnalist si provocarile sale

In prezent, Liana Stanciu se imparte cu succes intre meseria de jurnalist, actiuni caritabile si familie. 

“Meseria de jurnalist e incarcata de momente unice de neuitat”, a spus realizatoarea in deschiderea discursului despre  meseria de jurnalist si provocarile acesteia.

“Traim sub imperiul breaking-news-ului”. Televiziunea si presa, in general, promoveaza intotdeauna fatalismul, stiri care ocupa intotdeauna prima pagina a ziarelor si primul loc in jurnalele de televiziune. Niciodata o televiziune sau un ziar nu va publica o stire buna sau un eveniment pozitiv pe prima pagina, iar daca o va face va fi pentru scurt timp, a fost explicatia jurnalistei cu privire la presa din zilele noastre. Jurnalista a completat ca totul se datoreaza mentalitatii noastre, a romanilor, care sunt mari consumatori de astfel de stiri. Recomandarea a fost ca, atat consumatorii de astfel de stiri, cat si jurnalistii, sa invete sa discearna informatiile senzationale, pentru ca nu toate informatiile din presa ne sunt utile si benefice.

 “Cum facem fata acestei provocari, cum facem  diferenta intre o stire si o non-stire?” este o  intrebare, lansata publicului de catre jurnalista, completand ca presa functioneaza sub lupa celor 3S: Sange, Sex, Scandal. Astfel, daca o emisiune sau o stire are aceste ingrediente va face audienta.

Liana Stanciu / Femei de cariera 2017

Liana Stanciu / Femei de cariera 2017

Avand in vedere ca traim sub imperiul unor informatii ingrozitoare, imperiu al fricii vine cu recomandarea sa facem o selectie a stirilor care nu ne sunt de folos si sa luam masuri pentru a schimba ceva in acest sens.

Renumita moderatoare trage un semnal de alarma si spune ca toate aceste informatii vor marca vietile copiilor nostri, iar noi nu vom reusi sa crestem oameni care pot face diferenta intre negru si alb, intre bine si rau si se vor lasa influentati de toate aceste informatii negative din viata lor.

Ii place sa creada ca, totusi, oamenii de maine, consumatori de media vor reusi sa filtreze acest gen de  informatii, sa se trezeasca cu alte ganduri si preferinte.

Sfatul jurnalistei in acesta privinta este sa incepem schimbarea odata cu noi, sa invatam lectia puternica a lui NU. Noi suntem stapanii propriei telecomenzi, fiecare dintre noi alege ceea ce vrea sa urmareasca la televiziune sau in presa.

Cu toate acestea, Liana Stanciu se declara incantata de meseria pe care a ales sa o practice, spunand ca “este cea mai frumoasa slujba din lume”, deoarece iti ofera posibilitatea sa creezi, sa citesti mai mult si bineinteles sa calatoresti.

Jurnalista le-a dezvaluit invitatelor ca lumea radioului si a televiziunii este alta decat cea reala, iar privita din spate nu pare atat de spectaculoasa.

In ciuda a ceea ce se intampla in presa de astazi, jurnalista tine sa le ofere ascultatorilor si telespectatorilor doar stiri si informatii pozitive, atat din presa internationala, cat si din tara.

Radio sau televiziune?

Intrebata, la final, daca ar fi sa aleaga vreodata intre radio si televiziune, jurnalista a raspuns fara ezitare ca  radioul este marea sa dragoste si intotdeauna va fi pe primul loc in topul preferintelor sale.

Chiar daca are o meserie care uneori te transforma, prin prisma informatiilor pe care trebuie sa le transmiti, omul Liana Stanciu s-a lasat intotdeauna condusa de iubire, pentru ca: “Iubirea sta la baza tuturor lucrurilor”.

Mai multe detalii despre conferinta Femei de cariera din 21 septembrie 2017 gasesti in pagina conferintei.

Despre conferintele Woman2Woman.ro

Evenimentele Woman2Woman.ro, concepute cu drag ca evenimente cadou pentru cititoarele site-ului si pentru femei, in general, se bucura de aprecierea publicului feminin si nu numai. Acestea au ca scop educarea si informarea tuturor femeilor care isi doresc sa se dezvolte pe plan personal si profesional.

Daca esti interesata de cariera, antreprenoriat si dezvoltare personala, participa si tu GRATUIT la evenimentele Woman2Woman.ro.

Sponsor principal: 

Partener media principal: 


Sponsori secundari:

              


Parteneri media secundari: Business24, Comunicatedepresa.ro, Garbo, Kudika, LivePR, Fashion8, Mujer, PR2Advertising.ro, Romania Libera, Trendyland, Ziare.com

Bloguri partenere: AndraNistor.ro si PRcafe.ro

Share Button

One Comment

  1. carmi

    October 10, 2017 at 8:57 am


    astfel de evenimente sunt intotdeauna binevenite deoarece recent exista in spatiul public un trend de sustinere a femeii, femeia profesionist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Woman2woman.ro