Top idei pentru un blog profitabil si de succes - Woman2woman.ro

Top idei pentru un blog profitabil si de succes

By on March 1, 2017
Share Button

Acest articol are o premiza simpla: nu poti intretine pe termen lung un blog, DACA nu ai si profit. Poti fi multumit o perioada, chiar daca nu ai rezultate, insa, dupa o vreme, vei renunta. Nimeni nu investeste continuu efort, fara sa obtina rezultate. Blogging-ul a trecut demult de etapa de pasiune si a ajuns o afacere. Si, ca orice afacere, are cateva reguli pe care trebuie sa le respecti pentru a fi eficient si a genera profit. 

Daca ai un blog, atunci foarte probabil vrei cat mai multi cititori.

Top idei pentru un blog profitabil si de succes

Intai si cel mai important, care e scopul pentru care scrii?

Exista doua tipuri de blog-uri: personale si de companie. Amandoua se cheama blog, dar logica lor e cat se poate de diferita. Daca e blog personal atunci vrei cat mai mult trafic iar banii apar prin monetizarea acelui trafic. In cazul de fata, traficul este “produsul” pe care il vinzi si cu cat e mai mare, cu atat mai bine.

In cazul unui blog de companie, scopul este sa vinzi produsele companiei. Traficul nu este elementul principal pe care il urmaresti. Sigur, este foarte util. Pana la urma, daca nu citeste nimeni ce scrii, nu o sa vinzi nimic, insa, nu te intereseaza traficul doar pentru trafic, ci cu scopul de a vinde produsele companiei.

Fiecare tip de blog are o abordare diferita pe care cam trebuie sa o implementezi daca vrei sa fii si eficient.

Ce trebuie sa faci in cazul unui blog personal

emotii blog

EMOTII – cat mai multe emotii

Continutul tau este citit de oameni. Oamenii in general reactioneaza la emotii. Fara emotii nu ai interactiune mare si fara interactiune mare nu ai trafic, comentarii, engagement pe retele de socializare si, in general, impact.

Statistic este mult mai usor sa generezi interactiune intr-un grup de 100 de oameni alesi random cu un continut cu emotii puternice decat cu un continut specific despre o problema oarecare. Daca vreti, emotiile sunt numitorul comun la care, in general, reactioneaza marea majoritate a oamenilor. Dupa care sunt problemele specifice de interes pentru fiecare. Dar nu incerci sa fii un blog de nisa – tu vrei cat mai mult trafic, asa ca nu iti permiti sa fii prea specific cu problemele abordate. Asa ca iti trebuie EMOTII.

Citeste mai departe pe SEOmark.ro.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Woman2woman.ro