Cheesecake la canuta – fara coacere

Scris de: la data: November 22, 2016
Share Button

Cheesecake la canuta, fara coacere, sunt niste prajiturele independente, care nu mai necesita dexteritate pentru a o taia felii. Prajiturelele cheesecake la canuta sunt extrem de haioase, simpatice, delicioase si usor de pregatit. In plus, daca pana acum foloseai gelatina pentru a intari compozitia, vei gasi un ingredient gustos care te va ajuta sa dai consistenta cremei de branza si nu vei mai fi nevoita sa folosesti gelatina. 

Cheesecake la canuta – fara coacere

cheesecake-la-canuta1

Cheesecake la canuta – fara coacere

Ingrediente cheesecake la canuta

– 270 grame de biscuiti digestivi cu scortisoara
– biscuiti Petit Beure – cca 130 de grame
– unt – 200 grame
– crema de branza – cca 750 de grame
– lapte praf – 200 de grame
– o lingura de miere
– un plic de zahar vanilat

Blatul pentru cheesecake la canuta – fara coacere

Marunteste toti biscutii, pana obtii un praf cat se poate de fin. Amesteca praful de biscuiti cu untul topit pe foc si amesteca bine, pana cand obtii o compozitie uniforma. Tapeteaza cateva cani de cafea cu hartie de copt, dar asigura-te ca marginea hartiei ramane afara cu minim 1 centimetru. Vei avea nevoie de aceste capete, pentru a scoate prajiturelele din cana. Hartia folosita trebuie sa fie intreaga. Pur si simplu tai patrate de hartie, pe care le lipesti de fundul si de marginea canii. Nu iti face griji daca surplusul de hartie face cute.

Dupa ce ai tapetat canile cu hartie de copt, tapeteaza cu amestec de biscuiti cu unt din belsug. Mai intai fa un fund si apasa bine iar apoi continua cu marginea. Nu trebuie sa ramana locuri goale si blatul format nu trebuie sa fie prea subtire. Altfel, acesta se va rupe sau chiar se va sfarama.

Cand blatul/baza pentru cheesecake e gata, acopera canutele cu pungute alimentare si da-le la frigider.

Apoi,  apuca-te de compozitie. Vezi mai jos cum o prepari.

Cheesecake la canuta - fara coacere

Compozitia pentru cheesecake la canuta – fara coacere

Amesteca branza cu mierea, zaharul vanilat, apoi adauga laptele praf si amesteca bine, pana la omogenizare. Poti folosi un tel in forma de para pentru a omogeniza bine compozitia. Cand aceasta e gata, scoate canutele de la frigider si umple-le cu crema rezultata. Ai grija sa nu acoperi marginea hartiei si sa nu depasesti marginea de biscuiti.

Da la frigider micile prajiturele si lasa-le pana a doua zi sau macar cateva ore.

Chiar inainte de a le consuma, scoate prajiturelele din cani, folosidu-te de marginea de hartie. Prinde ferm de aceasta margine si trage in sus, pana cand prajitura iese cu totul. Aseaza-le pe farfurie si indeparteaza hartia de copt. De asemenea, poti orna cheesecake-ul la cana cu dulceata, ciocolata sau fructe de padure.

Pofta buna!  

Cheesecake la canuta - fara coacere Cheesecake la canuta - fara coacere Cheesecake la canuta - fara coacere

Share Button

Ti-a placut acest articol? Da-i un vot si posteaza un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *