Tehnici de manipulare si persuasiune in afacerile online si offline - Woman2woman.ro


Tehnici de manipulare si persuasiune in afacerile online si offline

By on iunie 9, 2016

mancare de post

Share Button

Chiar si o practica imorala, asa cum este numita si considerata manipularea, poate fi temperata si adaptata business-urilor offline si online, pentru a obtine mai multe vanzari, mai multi clienti si venituri mai mari. Adaptand metodele si tehnicile de manipulare poti obtine elemente care pot fi incluse cu succes in strategia de marketing si vanzari a companiei. Rezultatul? Un raspuns mai bun din partea potentialilor clienti, mai multe conversii si, per total, rezultate mai bune.

De ce ai nevoie sa cunosti tehnicile de manipulare si persuasiune

tehnici de manipulare si persuasiune online si offline

Tehnici de manipulare si persuasiune in afacerile online si offline

  1. Inspiratie pentru campaniile de vanzari, rezultate mai bune

Manipularea reprezinta influenta sociala care urmareste schimbarea perceptiei sau comportamentului celorlalti cu ajutorul unor tactici ascunse, amagitoare sau chiar abuzive. Pentru ca manipulatorul isi urmareste doar propriile interese, deseori in detrimentul altora, aceste metode pot fi considerate exploatatoare, imorale si inselatoare.

Insa ce ar fi daca am adapta aceste metode si am oferi beneficii reale clientilor nostri? In acest caz, ar fi vorba despre o strategie eficienta si clienti mai multi si mai multumiti. O situatie win-win, in care atat vanzatorul, cat si cumparatorul gasesc beneficii reale in tranzactia unui produs ori serviciu. Mai exact, tu iti cresti numarul de clienti, vinzi mai mult, convingi mai usor, apeland la tehnici care si-au dovedit eficienta de-a lungul timpului, in vreme ce clientii vor fi multumiti de achizitia facuta.

Chiar daca manipularea are componente care nu sunt etice, acestea pot fi inlaturate, fara a diminua efectul si rezultatele.

2. Concurenta ta cunoaste deja tehnicile de manipulare si le-a adaptat eficient

De ce crezi ca anumite companii din domeniul sau nisa ta au mai multi clienti si venituri mai mari? Daca te gandesti ca au produse mai bune, afla ca nu produsul este cel care creste vanzarile si aduce clientii, ci strategiile si campaniile eficiente de marketing si vanzari. Poti avea cel mai bun produs de pe piata, insa, daca nu ai o campanie eficienta, produsul tau nici macar nu va aveaocazia de a fi testat si mai ales cumparat de catre publicul vizat de tine.

De ce ar ar achizitona produsul tau, daca alte companii sunt mai convingatoare in a-si vinde si promova produsele? De ce sunt acele companii mai bine vazute? De ce par sa fie mai de incredere?

Cunoasterea tehnicilor de manipulare te va ajuta nu doar sa iti raspunzi la aceste intrebari, ci mai ales sa le folosesti in interesul tau si al viitorilor tai clienti. Prin cunoasterea tehnicilor de manipulare si persuasiune vei obtine o imagine mai bune, vei genera mai multa incredere si vrei atrage mai usor clienti noi. Dupa ce procesul de vanzare s-a incheiat, doar de tine depinde sa ii si pastrezi si sa ii fidelizezi.

3. Te protejezi de comerciantii care vor sa iti vanda produsele lor, fara ca tu sa ai nevoie

Ai putea spune ca ai deja tactici de indepartare a comerciantilor, insa, in acest caz, uiti ca manipularea foloseste tactici greu sesizabile, mai ales daca nu le cunosti. De cate ori nu te-ai gasit in situatia de a-ti spune ca ai prea multe lucruri pe care nu le folosesti sau ca ai facut anumite achizitii doar pentru ca erau la oferta sau ca vanzatoarea era draguta si nu ai putut sa o refuzi.

Atunci cand ai achizitionat ceva ce nu iti e absolut necesar, ia in calcul faptul ca ai fost manipulata. Manipularea nu doare si se poate face pe nesimtite, asa ca, daca nu cunosti aceste tehnici, iti va fi greu sa recunosti un manipulator si sa ii rezisti. Iar manipularea si manipulatorii pot veni sub diverse forme si in diverse contexte. De ce sa nu inveti cum sa te protejezi de manipulare si de manipulatori sau chiar sa contracarezi sau sa intorci in favoarea ta orice situatie de acest gen?

Vrei sa stii cum esti manipulata si sa intorci situatia in favoarea ta?
bifa verdeVrei sa stii de ce functioneaza atat de eficient chiar si manipularea adaptata?
bifa verdeVrei sa cunosti mecanismele manipularii?
bifa verdeVrei sa afli cum poti adapta tehnicile de manipulare pentru a convinge?
bifa verdeVrei sa ai succes in afaceri si sa ii convingi mai usor pe ceilalti?

 

clepsidraInscrie-te la cursul Tehnici de manipulare si persuasiune in afacerile online si offline din 2 iulie!
Pana pe 17 iunie ai 20% reducere! Se ofera Diploma de Participare.

 

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *