Ce contine un meniu de Paste

Scris de: la data: April 26, 2016
Share Button

Ouale si friptura de miel sunt nelipsite din meniul de Paste al romanilor. Totusi, ce mai trebuie sa contina acesta? Desigur ca ouale fiete tari si vopsite in culori diverse, dar si friptura trebuie sa faca parte din orice meniu de Paste. La acestea se adauga si pasca cu branza, cozonacul, rulada, aperitivele si, desigur, desertul. Iata care sunt recomandarile noastre si cum le pregatesti:

Ce contine un meniu de Paste

Ouale de Paste (fierte si vopsite)

oua decorate / Ce contine un meniu de Paste

Fie ca vopsesti ouale de Paste cu ajutorul vopselelor din comert sau cu unele naturale, pentru decorarea acestora e nevoie de mai multa atentie decat pentru simpla vopsire. Le poti decora prin aplicarea unor abtibilduri sau prin vechea metoda a aplicarii frunzulitelor.

Iata cum decorezi ouale de Paste

Miel la cuptor

Pentru friptura de miel ai nevoie de: carne de miel (cca 1-2 kg de pulpa), usturoi (jumatate de legatura de usturoi verde sau dupa gust) si sare. Dupa ce speli carnea, o tai in bucati potrivite pentru a incapea intr-o farfurie, sarezi usor bucatile (dupa gust) pe ambele parti si apoi le aseazi in tava cuptorului.

Usturoiul verde se spala bine, se taie in bucati de cca un lat de palma lungime si se aseaza printre bucatile de carne. Se completeza cu apa de cca 1-1,5 cm inaltime si se da la cuptor pentru minim o ora.

Dupa prima jumatate de ora poti verifica sa vezi daca nu a scazut prea mult apa sau daca e nevoie sa intorci carnea pe cealalta parte, pentru a se rumeni pe ambele parti.

Nu necesita alte ingrediente si prepararea este extrem de usoara, insa rezultatul va fi, cu siguranta, absolut delicios.

Ciorba de miel

Nu exista meniu de Paste fara ciorba de miel, nu-i asa? E delicioasa si, in plus, orice masa, fie ea si de sarbatoare, necesita o supa sau o ciorba.

Jumatate de kilogram de carne si coaste de miel ar trebui sa fie suficiente pentru 8 portii de ciorba. Vei mai avea nevoie de 4-5 morcovi, 1 pastarnac, o ceapa, o bucata de telina, 2 linguri de orez, 4-5 cartofi si o legatura de leustean. Fierbe carnea si oasele impreuna cu zarzavatul curatat, spalat si taiat rondele. Cand carnea este aproape fiarta, adauga cartofii taiati cubulete si orezul. Cand toate ingredientele s-au fiert, adauga frunzele de leustean si ia ciorba de pe foc. O poti drege cu zeama de lamaie sau otet, iaurt sau smantana.

Rulada de curcan cu oua si carnati

rulada cu ou si carnati / Ce contine un meniu de PastePotrivita ca aperitiv pentru un meniu de Paste si nu numai, aratoasa si satioasa in acelasi timp, rulada va arata perfect pe platou, alaturi de restul aperitivelor. O poti pregati de Paste sau in zilele imediat urmatoare, in cazul in care constati ca ti-au ramas oua rosii, pe care nu mai doresti sa le consumi ca atare.

In aceasta situatie, poti opta pentru un astfel de aperitiv, cu siguranta, va fi pe placul tau, dar si al invitatilor tai. Vezi reteta aici.

Pasca

pasca cu branza si stafide / Ce contine un meniu de PastePasca cu branza si stafide este nelipsita de pe masa de Paste, insa poate fi pregatita cu orice ocazie.

Este un desert delicios, satios si care aduce organismului nostru un aport mare de calciu, datorita cantitatii de branza pe care acesta o contine.

Iata ce contine si cum se pregateste pasca.

Cozonac

cozonac maramuresean cu nuca / Ce contine un meniu de PasteNelipsiti de la cele ma importante sarbatori de peste an, cozonacii reprezinta un desert traditional, care difera insa de la zona la zona.

Chiar daca gustul acestora se aseama, forma si dimensinea sunt cele care ii diferentiaza. Specific Maramuresului sunt cozonacii rulati, cu multa nuca.

Iata cum pregatesti un cozonac maramuresean cu nuca.

Share Button

Ti-a placut acest articol? Da-i un vot si posteaza un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *