Snitel crocant cu pesmet

Scris de: la data: March 27, 2016
Share Button

Daca vrei sa pregatesti o mancare gustoasa si rapida, poti alege snitele crocante cu pesmet. Le poti servi cu piure si salata, orez sau cartofi fierti, cu patrunjel. Si se pregatesc mai repede decat tocanitele sau fripturile. Deci, daca esti in criza de timp, snitelele reprezinta o alegere buna.

snitel crocant cu pesmetIngrediente:

– piept de pui (cca 500 grame)
– sare
-piper
-4 oua
-4-5 linguri de faina alba
-cca 250 – 300 grame de pesmet

Taie bucatile de piept de pui in felii subtiri, bate-le cu batatorul de carne si nu uita sa le crestezi foarte putin pe marginete-le mai bine pe margini, fara sa te stresezi daca se rup putin. Asta deoarece carnea are obiceiul de a se aduna in momentul cand e prajita. Apoi sareaza si pipereaza carnea si va fi gata pentru gatit.

Separat, bate ouale intr-o farfurie de supa si adauga putina sare. Varsa pesmetul pe o farfurie mare, intinsa si apuca-te de treaba.

Ia fiecare bucata de carne si trece-o prin faina alba, apoi prin ou si, in final, prin pesmet. Apoi aseaz-o in tigaia de pe foc, in ulei incins. Prajeste-o bine pe ambele parti. Repeta procedura si cu celelalte felii de carne.

snitel crocant cu pesmet

Pofta buna!

Share Button

Ti-a placut acest articol? Da-i un vot si posteaza un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *