Pilula anticonceptionala ingrasa? - Woman2woman.ro

Pilula anticonceptionala ingrasa?

By on December 11, 2015
Share Button

anticonceptionaleCele mai multe femei sunt de parere ca au acumulat cateva kilograme in plus din cauza pilulelor anticonceptionale. Este adevarat ca anumite femei s-au ingrasat 2-3 kilograme dupa ce au inceput sa utilizeze pastilele. Dar, sunt pastilele intr-adevar de vina pentru kilogramele in plus?

Autor: Claudia Ilies

Nu, pilulele anti-conceptionale nu ingrasa!

Auzim adesea femeile plangandu-se de acumularea catorva kilograme in plus, dupa inceperea pilulelor anticonceptionale. Toate femeile cred ca intr-adevar aceste pastile ingrasa, dar oamenii de stiinta nu au demonstrat acest lucru. Ba chiar afirma ca in zilele noastre, compozitia pastilelor a fost mult imbunatatita, astfel incat dozele de estrogen din continut sa nu influenteze numarul kilogramelor. Ba chiar s-au facut studii comparative intre aceste pastile si placebo. In ambele situatii, femeile au acumulat 2-3 kilograme. Asadar, este cazul sa fim atente la meniul propriu si sa nu mai dam vina pe pilule.

De ce se ingrasa femeile care iau contraceptive?

Femeile au constatat cateva kilograme in plus, dupa ce au inceput sa ia anticonceptionale. Este cazul a 30-35% dintre femeile cu varste cuprinse intre 16 si 25 de ani, care au luat in greutate intre 1,5 si 2 kilograme, potrivit studiilor. Unele se confrunta cu retentia de apa, sufera din cauza abdomenului umflat, li se umfla degetele sau isi simt picioarele grele. Aceste reactii adverse pot aparea din cauza dozelor de estrogen. In unele cazuri, hormonii din continut pot stimula apetitul. Daca simti ca este asa, consulta-te cu medicul tau.

Uneori, femeile castiga kilograme in plus din cauza stilului de viata, a stresului sau a depresiilor. Schimbarile din viata personala pot fi de fapt responsabile pentru cresterea in greutate si nu pastila contraceptiva. Sa nu uitam ca pastilele sunt verificate si nu poti pune cresterea in greutate in seama acestora. Anumite femei, aflate sub efectul pilulelor au acumulat kilograme in plus, dar aceasta s-a intamplat pentru ca au decis sa renunte la fumat, deoarece fumatul este considerat incompatibil cu contraceptia orala.

Trebuie sa tii cont de faptul ca fiecare organism reactioneaza si metabolizeaza hormonii diferit. Daca in cazul tau, pastila are efecte adverse, nu ezita sa discuti cu medicul tau pentru schimbarea tratamentului. Astfel, grijile tale vor lua sfarsit si vei stopa acumularea kilogramelor.

Sfaturi

Continua sa te hidratezi corespunzator (aproximativ 1 – 1,5 litri de apa zilnic). Nu trebuie sa crezi ca daca nu mai bei apa, nu vei mai retine lichidele. Evita sa mananci alimente prea sarate (pizza, branzeturi, carnati, chipsuri), mai ales spre finalul ciclului menstrual.

Nu intrerupe pastilele, daca ti se pare ca te-ai ingrasat. Organismul are nevoie de o perioada de 3 luni pentru a se obisnui cu aceste schimbari. Daca dupa trei luni efectele adverse nu inceteaza, consulta medicul pentru schimbarea tratamentului.

Nu uita ca pilulele au rolul de a te protejeaza impotriva unei sarcini nedorite (cu o eficienta de 99%), asadar probabil nu este o tragedie sa acumulezi 1-2 kilograme, dar sa nu ai surprize neplacute, pentru care nu esti pregatita.

Asadar, daca te temeai sa utilizezi aceste pastile pentru a te proteja, acum ai informatiile necesare pentru a lua decizia potrivita.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Woman2woman.ro