Luminita Cosleacara - Tendinte pentru rochii de mireasa in 2015 - Woman2woman.ro


Luminita Cosleacara – Tendinte pentru rochii de mireasa in 2015

By on iunie 11, 2015

mancare de post

Share Button

Designerul roman Luminita Cosleacara ne prezinta tendintele anului 2015 in materie de rochii de mireasa, cea mai dorita si visata rochie din viata unei femei. Pentru ca visam de mici la ea, iar odata cu trecerea anilor, ne inchipuim cum vom arata in acel moment unic din viata noastra. Ea, adica rochia de mireasa, trebuie sa fie pretioasa, sa ne puna corpul in valoare, sa ne transforme in printesa gingasa ori in regina excentrica pe care ne imaginam ca o vom intrupa in cea mai frumoasa zi din viata noastra. Fie ca am visat-o simpla, fie ca ne-o imaginam stralucitoare, cu detalii pretioase, cazand greu din cauza numeroaselor aplicatii, ea, rochia de mireasa, este menita sa ne faca sa ne simtim cele mai frumoase atunci cand o vom purta.

Autor: Roxana Chingaru

Luminita Cosleacara – Tendinte pentru rochii de mireasa in 2015

Tendintele in moda rochiilor de mireasa sunt intr-o continua schimbare. Creatorii de rochii de mireasa propun pentru acest sezon rochii simple, minimaliste, rochii pretioase din dantela.

Luminita Cosleacara - rochii de mireasa - tendinte 2015

Luminita Cosleacara

Designerul Luminita Cosleacara ne dezvaluie tendintele de stil in materie de rochii de mireasa: „Tendintele modei internationale se impun si in designul rochiilor de mireasa. Rochia de mireasa contemporana aliniata acestor tendinte are, totusi, ca principala sursa de inspiratie, rochia traditionala, acum intr-o abordare moderna, minimalista.”

In 2015, sunt la moda tinutele romantice, cu decolteuri atat in fata cat si pe spate, maneci lungi sau scurte si culori cat mai indraznete.

Rochiile de mireasa cu spatele  gol sunt un must have al acestui sezon. De-a dreptul spectaculoase si feminine in acelasi timp, rochiile de mireasa care lasa spatele descoperit in totalitate sau partial se regasesc in tendintele marilor case de moda precum Carolina Herrera, Monique Lhuillier sau Christos.

Astfel de creatii de-a dreptul primavaratice regasim des in colectia din acest an a renumitului designer Christos. Compusa din corset si o fusta care pica lejer pe corp, rochia Mason e pusa in valoare de dantela, in fata incadrand decupajul tip barcuta iar pe spate, decolteul in forma de V, care dezvaluie spatele sexy.

christos-bridal-Mason-Luminita Cosleacara despre rochii de mireasa 2015

Corsetul clasic este, mai nou, acoperit in intregime din tull, cu o broderie ce pare pictata la nivelul umerilor sau la baza gatului, aducand o nota romantica tinutelor. Cu umerii usor cazuti sau cu manecile care coboara din ce in ce mai mult pana peste palme, cu modele clopot sau incadrand frumos incheietura mainii cu ajutorul dantelei.

Luminita Cosleacara: „Tendinte, precum rochiile de inspiratie greceasca, imbogatite de dantele si broderii fine, rochiile fluide din tull de matase in combinatie cu dantele pretioase de inspiratie vintage, decupajele indraznete si rochiile cu spatele decoltat, texturile de matase in culori pastelate combinate cu auriu si argintiu, dantela semitransparenta umbrita de cascade de tull, sunt filonul pe baza carora designerii isi proiecteaza conceptul noilor colectii.”

Rochiile stil sirena, care subliniaza perfect linia corpului, se numara, de asemenea, printre preferatele marilor designeri. Aproape intreaga colectie de vara a designerului Ines di Santo are acest tip de croi, care evidentiaza silueta. Rochia Zaina este unul dintre aceste modele.  Fara bretele, mulata pana la linia genunchilor, rochia are in partea de jos fusta de tull tip sirena, in mai multe straturi si e impodobita frumos cu dantela si margele pretioase.
Rochie sirena - Luminita Cosleacara despre tendintele in materie de rochii de mireasa 2015

Chiar daca majoritatea ne propunem sa facem pasul cel mare in sezonul cald, exista si momente cand nu avem incotro si trebuie sa purtam rochia cea pretioasa pe o vreme racoroasa. Pentru astfel de momente rochiile pot fi accesorizate cu bolero, gulere si cape elegante, care te vor face sa te simti perfect.

In ceea ce priveste culorile si materialul, marii designeri vin cu propuneri din ce in ce mai indraznete. Clasicul alb imaculat este deja istorie, rochiile de mireasa sunt acum si colorate. De la clasicul ivoire pana la roz, bleu ciel, verde sau chiar negru. Rochia de mireasa colorata e o propunere mai indrazneata a marilor designeri si da o nota romantica nuntii.

Cu privire la tesaturi, cei mai apreciati designeri din lumea modei folosesc in majoritatea colectiilor, indiferent de anotimp, tull-ul si matasea. Iar pentru un plus de romantism si rafinament, nobila dantela, cea de inspiratie vintage devenind una dintre tesaturile vedeta ale ultimilor ani.
Pentru o nunta care are loc in sezonul mai rece tesaturile cele mai folosite pentru rochia de mireasa sunt brocardul, catifeaua, duchesse-ul de matase si dantelele pline.

Asadar, rochiile de mireasa din acest sezon sunt romantice, accesorizate cu coronite sau elemente din natura, cu maneci cazute pe umeri, scurte sau lungi, cu spatele gol, in culori diverse de la alb la negru, dar si rochii cu fuste din tull-uri suprapuse, la care unii designeri, precum Theia sau Hayley Paige, le-au adaugat o serie de optiuni moderne si versatile: pelerine, gulere din plus, cape sau diverse iluzii cu aplicatii.

Luminita Cosleacara: „Noile tendinte pun accent pe texturi, decupaje indraznete, mixuri couture de dantela, ramanand totusi fidele traditiei si stilului romantic. Un stil romantic, rafinat, seducator va fi intotdeauna o alegere perfecta, potentand frumusetea oricarei mirese la superlativ!”

Pe scurt, rochia de mireasa 2015 e creata ca sa multumeasca toate gusturile si tipurile de mirese.

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *