Ciocolata de casa dietetica

Scris de: la data: June 4, 2015
Share Button

Daca vrei sa mananci ciocolata, fara sa ai mustrari de constiinta, opteaza pentru ciocolata de casa dietetica. Ai nevoie de cateva ingrediente si de rabdare. Asta pentru ca, desi prepararea dureaza foarte putin, e nevoie sa astepti ca ciocolata de casa dietetica sa se intareasca. O poti consuma la cca jumatate de ora sau o ora de la preparare, insa va fi moale si lipicioasa. Pentru ca aceasta sa ajunga la consistenta potrivita, va trebui sa o tii la congelator macar pentru o doua-trei ore.

Autor: Mihaela Dinu

Ingrediente pentru ciocolata de casa dietetica

Ciocolata de casa dietetica

Ciocolata de casa dietetica

Ciocolata alba:

– lapte praf degresat (maxim 1% grasimi) – 6 linguri cu varf
– jumatate de lingurita de esenta de vanilie
– cca 10 picaturi de stevia sau dupa gust
– cca 75 ml apa rece

Ciocolata neagra

– lapte praf degresat (maxim 1% grasimi) – 6 linguri cu varf
– cacao degresata (maxim 11% grasime) – doua linguri
– jumatate de lingurita de esenta de vanilie
– jumatate de lingurita de esenta de rom
– cca 15 picaturi de stevia sau dupa gust
– cca 100 ml apa rece

Cum preparam ciocolata de casa dietetica

Ciocolata de casa alba

Se torna esenta si picaturile de stevia in apa, urmand ca amesecul sa se toarne peste laptele praf. Se amesteca rapid cu un tel in forma de para, pentru a nu se forma cocoloase. Amestecul se toarna intr-un vas tapetat cu hartie de copt si se da la frigider pentru cca o ora.

Ciocolata de casa neagra

Laptele praf si cacaoa se amesteca bine, cu o lingura uscata. Separat, se torna esentele si picaturile de stevia in apa, urmand ca lichidul rezultat sa se toarne peste amesecul de lapte praf si cacao. Compozitia se amesteca rapid cu un tel in forma de para, pentru a nu se forma cocoloase iar apoi se toarna intr-un vas tapetat cu hartie de copt si se da la frigider pentru cca o ora.

Dupa o ora, ciocolata alba se desprinde usor de pe hartia de copt si se aseaza pentru ciocolata neagra. Cu ajutorul hartiei e care inca este asezata ciocolata neagra, se ruleaza straturile suprapuse de ciocolata, pentru a forma o rulada. Apoi se da la congelator.

Rulada de ciocolata se taie in momentul serivirii, dupa ce a fost tinut la temperatura camerei cateva minute, pentru a fi mai usor de taiat felii.

Fotografia folosita ca exemplu este realizata imediat ce straturile au fost suprapuse, inainte de congelare. In cazul in care bucatile se taie dupa congelare, acestea vor fi mult mai bine delimitate, deoarece ciocolata nu va mai fi atat de moale si lipicioasa si se va taia mai usor.

 

Ciocolata de casa dietetica

Ciocolata de casa dietetica

Pofta buna!

Share Button

Ti-a placut acest articol? Da-i un vot si posteaza un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *