Drob din carne tocata de vita cu tarate de ovaz

Scris de: la data: June 2, 2015
Share Button

Daca vrei sa pregatesti rapid un aperitiv si dietetic, nu rata reteta noastra de azi. Drobul din carne de vita este extrem de usor de gatit, este destul de slab si poate fi folosit si in cadrul unor diete, precum dieta Dukan. Folosirea taratelor de ovaz va face ca acest fel de mancare sa fie potrivit si pentru cei care nu doresc sa consume faina alba, fie ca tin la silueta lor, fie ca prefera o alternativa mai sanatoasa. 

Autor: Mihaela Dinu

Drob din carne tocata si tarate de ovazIngrediente:

– 500 grame de carne de vita tocata
– 5 oua
– doua cepe verzi mari sau o legatura de cepe verzi mai mici
– 4-5 catei de usturoi
– jumatate de legatura de marar
– sare si piper dupa gust

Cu preparam drobul din carne de vita

Condimenteaza carnea de vita, adauga ceapa si usturoiul taiate marunt si amesteca bine. Aseaza apoi compozitia intr-un vas de yena, adauga jumatate de cana de apa si lasa la cuptorul, la foc potrivit cca 15 minute. Intre timp, amesteca taratele de ovaz cu ouale batute si lasa-le sa se umfle. Dupa cca 15 minute, amesteca bine compozitia din cuptor cu cea formata din tarate si oua si mai da la cuptor pentru 15-20 de minute.

Cand e gata, las-o la racit si orneaz-o c feliute de ceapa si frunze de marar proaspat.

Se poate consuma atat cald, cat si rece, alaturi de salata de cruditati sau de alte aperitive.

Drob din carne tocata si tarate de ovaz

Drob din carne tocata de vita cu tarate de ovaz

Pofta buna!

Share Button

Ti-a placut acest articol? Da-i un vot si posteaza un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *