Papanasi cu roscove si scortisoara

Scris de: la data: May 30, 2015
Share Button

De cele mai multe ori, pofta de dulce duce la rotunjirea siluetei, in special in cazul persoanelor amatoare de dulciuri. Tocmai de aceea, am venit cu o propunere de papanasi, care nu doar ca nu ingrasa, dar ajuta si la mentinerea greutatii, prin continutul ridicat de fibre, si furnizeaza organismului o serie de vitamine, minerale si elemente nutritive.

Autor: Mihaela Dinu

pudra-de-roscove-250g-2983-300x300Despre pudra de roscove (karob), ingredientul special al aceste retete de papanasi

Pudra de roscove sau karobul este o pudra obtinuta din fructul roscovului, are culoare si un gust foarte asemanatoare cu cacaua. Este bogată în vitamine, minerale, fibre alimentare sau calciu si este un antioxidant de exceptie, cu un indice glicemic foarte scazut. Spre deosebire de cacao, karobul nu contine cofeina, teobromina (substanta cu efect excitant al sistemului nervos), gluten, lactoza sau colesterol. Acesta se poate folosi cu succes ca inlocuitor de cacao, adaugat in lapte, prajituri sau bautura cu apa calda sau lapte si zahar brut.

Pudra de roscove, dar si tarate de ovaz gasesti la Sano Vita.

Ingrediente necesare pentru papanasi cu roscove si scortisoara:

papanasi cu roscove si scortisoara– 4-5 linguri de tarate de ovaz Sano Vita
– 20 picaturi de stevia
– 250 grame de branza de vaci
– o lingura de pudra de roscove (karob), o gasesti la Sano Vita
– o lingurita de esenta de rom
– o lingurita de scortisoara

Pentru ornat: jumatate de lingura pudra de roscove (karob)

Amesteca branza cu stevia si esenta de rom, apoi adauga scortisoara si pudra de roscove si mai amesteca, pana la omogenizare. Cand ai obtinut o pasta omogena, e momentul sa adaugi taratele de ovaz. Ingrediente se amesteca bine si se lasa sa stea 10-15 minute, astfel incat taratele sa se umfle putin.

Apoi formeaza bilute mici, la fel ca si cele pentru chiftele si turteste-le cu podul palmei. Aseaza-le apoi in tava tapetata cu hartie de copt si da-le la cuptor pentru 7-10 minute. Daca nu sunt suficient de coapte, intoarce-le pe cealalta parte si mai lasa-le 5 minute. Cand sunt gata, aseaza-le pe o farfurie si presara pudra se roscove pe ambele parti ale fiecarui papanas.
papanasi cu roscove si scortisoaraPofta buna!

Share Button

Ti-a placut acest articol? Da-i un vot si posteaza un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *