Ce dieta adopti pentru a te simti in forma - Woman2woman.ro


Ce dieta adopti pentru a te simti in forma

By on martie 24, 2015

mancare de post

Share Button

Simti ca esti lipsita de energie ? Cand ti se pare ca esti obosita, de regula organismul te indeamna la somn. Dar, o dieta corespunzatoare iti poate fi de folos, astfel incat sa te poti bucura mai mult de viata.

Autor: Claudia Ilies

femeie-labirou-venusbuzz.com

Foto: venusbuzz.com

 

Datorita anumitor nutrienti anti-oboseala, anumite fructe si legume sunt recunoscute pentru capacitatea lor de a te pune pe picioare. Le recunosti pentru ca trebuie sa aiba un continut bogat de :

Vitamina C

Kiwi, este bogat in vitamina C si bun pentru tranzit. Se recomanda consumul a 3-5 fructe pe saptamana, pentru imbunatatirea circulatiei sangvine si prevenirea bolilor cardio-vasculare. Vitamina C poate fi gasita si in citrice : lamai, portocale, grepfruit sau ardei.

Proteine

Ouale ne furnizeaza proteine de calitate (doua oua ofera mai multe proteine decat 100 de grame de friptura), care asigura dezvoltarea si intretinerea tesuturilor organismului. Se gasesc si in carne rosie sau de pasare.

Fier

Il gasim in produse care contin ficat: sangerete, pateuri din ficat de pasare.

Seleniu

Crevetii, care contin 230 mg/100 g, raspund bine necesitatilor zilnice situate intre 55 si 75 mg. Seleniul este un mineral cu proprietati antioxidante care reduce efectele oboselii, dar si protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare si a anumitor forme de cancer. Se regaseste si în midii, cod sau somon.

Probioticele

Anumite iaurturi, datorita bacteriilor de acid lactic cu efecte probiotice, sunt menite sa consolideze apararea naturala a corpului nostru. Acestea pot fi gasite si in branzeturi tari sau moi, drojdie uscata, varza, lapte batut sau legume verzi.

ciocolata neagraProprietatile energetice ale ciocolatei

Oboseala favorizeaza scaderea imunitatii, pe care ciocolata o poate stimula. Aceasta minune dulce contine multe substante capabile sa ajute corpul pentru a lupta impotriva infectiilor, contine vitamina A, C si B6, D, magneziu, zinc, mangan, cupru si seleniu.

Ciocolata ne ajuta sa ne relaxam si sa lasam deoparte stresul, permitandu-ne sa facem fata mai bine provocarilor zilnice. Asta nu inseamna ca vom devora tablete intregi de ciocolata, doar pentru ca suntem stresate. Se recomanda ciocolata neagra (cu un continut de 70% de cacao) si un consum de numai 1-2 bucatele.

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *