Anxietatea din spatele timiditatii - Woman2woman.ro

Anxietatea din spatele timiditatii

By on February 22, 2015
Share Button

Cei mai multi dintre noi am trecut prin anumite momente in viata noastra cand am simtit ca nu putem comunica cu cineva din cauza unui sentiment de nod in gat, a unei senzatii ca inima ne bate atat de tare in piept ca o sa „explodeze” sau ca mainile ne tremura foarte tare si transpiram de parca ar fi cincizeci de grade afara. Aceleasi simptome le putem experimenta si in una din urmatoarele situatii: un examen, un interviu de angajare, un speech in fata unui auditoriu mai mare sau orice alta situatie careia noi i-am dat o importanta marita.

femeie timida

Foto: bossip.com

Acest mecanism de aparare, aceste emotii care apar, pana la urma sunt unele normale, insa ce se intampla cand lucrurile aluneca lin precum un rau spre cealalta extrema? Ce facem cand incepem sa ne confruntam cu: singuratatea (din cauza emotiilor foarte mari pe care le avem nu mai putem gasi in noi puterea de socializare), cu marginalizarea (din cauza propriilor actiuni nu mai avem resursele necesare de a iesi din casa sau de a participa la diverse evenimente), cu tristetea (care ne invaluie precum un nor de ceata deoarece nu intelegem ce se petrece cu noi si de ce alte persoane nu ne inteleg)?

Atunci cand incepem sa ne dam seama de existenta acestor sentimente este foarte important sa apelam la ajutorul de specialitate, si anume la psihoterapeut, deoarece ignorarea acestor senzatii nu duce spre vindecare, ci din contra, ne poate duce spre o prapastie foarte adanca si intunecoasa.

Citeste mai departe pe Psihosolutii.ro.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Woman2woman.ro