De ce este bine sa mancam portocale - Woman2woman.ro

De ce este bine sa mancam portocale

By on January 14, 2015
Share Button

portocalaPentru ca iarna este sezonul lor de baza (chiar daca se gasesc in tot timpul anului), trebuie sa cunoastem beneficiile aduse de consumul portocalelor.

Autor: Claudia Ilies

Bogate in vitamina C, antioxidanti si sarace din punct de vedere caloric, portocalele stimuleaza organismul, aducandu-ne o stare de bine.

Ne ajuta sa luptam impotriva racelilor

Concentratia ridicata de vitamina C intareste sistemul imunitar, ajutandu-ne in lupta impotriva racelilor si infectiilor virale. Consumul unei singure portocale ne asigura necesarul zilnic de vitamina C (60 mg). Daca preferi sucul de portocale, iti recomand sa il prepari singura acasa si sa le eviti pe cele din comert, care au zahar adaugat.

Reduc colesterolul rau

Datorita fibrelor din continut, ajuta la reducerea colesterolului rau. Daca ai aceasta problema, se recomanda consumul zilnic a 3 pahare de suc de portocale.

Ne ajuta sa ne pastram silueta

Bogate in calciu (40 mg), in apa (85%), dar scazute caloric (50 kcal pentru o portie), portocalele reprezinta un aliment complet. Daca esti intr-o perioada de regim, poti prefera mai degraba portocalele decat banane sau struguri, care au mai multe calorii. In plus, portocalele favorizeaza absorbtia fierului, dupa ce ai consumat un aliment care il contine.

Poate preveni cancerul

Diferite studii au aratat ca efectul antioxidant al portocalelor ajuta la prevenirea anumitor tipuri de cancer, precum bucal, faringian, stomacal sau de colon. Vitamina C poate spori eficacitatea tratamentelor impotriva anumitor forme de cancer.

Bune pentru inima

Portocala contine si tipuri diferite de flavonoide, compusi antioxidanti care previn aparitia bolilor cardiovasculare.

Datorita efectelor antioxidante, pot contribui la incetinirea procesului de imbatranire a celulelor si favorizeaza cicatrizarea.

In concluzie, daca vei consuma zilnic o portocala sau vei bea un fresh de portocale, vei avea numai de castigat.

Share Button

One Comment

  1. Diaconu Vasile Gabriel

    February 9, 2015 at 3:51 pm


    Cea mai frumoasa amintire a fost aceea cand am folosit pentru prima oara pasta de dinti Complete Care. Aveam probleme cu sangerarea gingiilor si nu gaseam o pasta adecvata pentru aceasta problema.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Woman2woman.ro