Hummus (pasta de naut)

Scris de: la data: November 15, 2014
Share Button

Hummusul este unul dintre felurile de mancare de origine araba si care pare sa intre si in bucataria noastra. Seamana cu fasolea batuta, insa are o aroma mult mai bogata, datorita susanului si a lamaii. 

hummusAutor: Mihaela Dinu

Ingrediente necesare pentru hummus:

– cca 500 grame de naut uscat
– 4-6 catei de usturoi
– zeama de la o lamaie
– o lingurita de sare
– 2-3 linguri de tahini (pasta de susan)

Prepararea hummusului:

Lasa nautul la inmuiat peste noapte. E nevoie sa te asiguri ca bolul in care inmoi nautul are de cca 3 ori mai multa apa decat naut, deoarece acesta din urma are nevoie de multa apa pentru a fi gata de gatit. Dupa ce a stat la inmuiat cel putin 6-8 ore, spala bine boabele si pune-le la fiert cu apa si putina sare.

Cand e fiert nautul

La cca 30 de minute de cand a inceput sa fiarba apa, scoate o boaba de naut si incearca sa o strivesti cu o lingura sau o furculita. Daca aceasta se striveste usor, nautul e fiert.

Scurge nautul si asigura-te ca pastrezi apa in care a fiert, pentru cazul in care vei avea nevoie pentru a subtia pasta de naut.

Mixeaza boabele de naut, peste care adaugi cateva linguri din apa in care au fiert boabele. Asata va face procesul de mixare mai simplu si, in acelasi timp, te va ajuta sa obtii o pasta cremoasa.

Adauga apoi pasta de tahini si mixeaza in continuare, pana la omogenizare.

Striveste usturoiul cu ajutorul presei pentru usturoi sau da-l pe razatoare si adauga-l in crema de naut, impreuna cu zeama de la o lamaie. Amesteca bine.
hummusPofta buna!

Pont: Pasta de tahini se poate inlocui cu o maioneza facuta dintr-o lingura de naut maruntit cu blenderul, 2-3 linguri de susan crud si 4-6 linguri de ulei.

 

Share Button

Ti-a placut acest articol? Da-i un vot si posteaza un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *