Cartofi cu branza la cuptor

Scris de: la data: October 15, 2014
Share Button

Cu doar cateva ingrediente poti gati un pranz greu de refuzat: cartofi cu branza la cuptor. Mixul de texturi, aromele diverse, consistenta acestui preparat si modul in care ingredientele se leaga il fac extrem de potrivit atat pentru mesele in familie, cat si pentru zilele in care vrei sa iti resfeti invitatii cu bucate alese.

Cartofi cu branza la cuptor

Autor: Mihaela Dinu

Ingrediente necesare pentru cartofi cu branza la cuptor:

Cartofi cu branza la cuptor

2 kg de cartofi
cca 300 grame de branza (cas, telemea, cascaval)
cca 400 grame de iaurt
2 oua intregi
o legatura de marar
sare si piper dupa gust

Preparare:

Cum pregatim cartofi cu branza la cuptor

Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cubulete si se pun intr-un vas de yena cu putina sare si cu un deget de apa. Se aseaza in cuptorul preincalzit si se lasa la cuptor, la foc mediu, pana cand sunt gata. Din cand in cand, amesteca bucatile de cartofi, pentru a te asigura ca cei de la suprafata nu se vor arde. Cand sunt gata, apa trebuie sa se fi evaporat aproape de tot.

Spala mararul, inlatura cozile si taie-l marunt.

Intr-un vas, amesteca ouale cu iaurtul, branza maruntita (sau cascavalul dat pe razatoare) si cea mai mare parte de marar. Lasa putin marar pentru ornat.

Cand cartofii sunt gata, varsa peste ei trei sferturi din amestecul de branza, iaurt, marar si ou. Amesteca bine, pentru ca acea compozitie de branza sa ajunga si intre toti cartofii. Aceasta va ajuta la legatea preparatului. Varsa, apoi, sfertul de amestec ramas si niveleaza bine, pentru ca acesta sa formeze o pelicula uniforma deasupra cartofilor.

Lasa la cuptor pentru inca 10-20 de minute. Verifica din timp in timp si asigura-te ca mancarea nu se arde.

Cartofii cu branza la cuptor sunt gata atunci cand amestecul de branza e legat si capata o nuanta galbuie sau chiar se inchide la culoare din loc in loc, semn ca mancarea e coapta.
Cartofi cu branza la cuptorPofta buna!

 

Share Button

Ti-a placut acest articol? Da-i un vot si posteaza un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *