De ce sa practici yoga - Woman2woman.ro


De ce sa practici yoga

By on septembrie 12, 2014

mancare de post

Share Button

yoga theyogatree ieCunoscuta ca fiind una dintre cele 6 scoli ale hinduismului, yoga se bazeaza pe exercitii de meditatie ca forma de eliberare si auto-cunoastere. Este practicata de mii de ani si continua sa isi gaseasca adepti datorita multiplelor beneficii pe care le ofera psihicului si trupului nostru.

Autor: Mihaela Dinu

De ce sa practici yoga

Yoga te ajuta sa scapi de stres si anxietate

Respiratia controlata si constietizata sta la baza exercitiilor de meditatie in practica yoga. Iar exercitiile de respiratie sunt folosite si in diverse terapii, pentru calmare si relaxare. Inspirarea si expirarea aerului numarand pana la 5 reprezinta o modalitate prin care se potolesc senzatiile ce apar in situatii stresante sau anxiogene. Prin efectuarea lenta a exercitiilor yoga, care presupun sa inspiram ori sa expiram la fiecare schimbare a posturii, respiratia devine si ea mai lenta si prelunga si, astfel, stresul si anxietatea scad.

In plus, realizarea anumitor pozitii necesita efort, astfel ca adrenalita eliberata in corp la stres si anxietate va fi consumata si starea de nervozitate sau anxietate va disparea.

Te scapa de dureri

Anumite dureri care nu au o cauza organica si care nu au aparut in urma unor traumatisme recente pot fi alinate cu ajutorul practicii yoga. O postura gresita, statul la calculator sau incodarea pot duce la aparitia durerilor de spate. Fie ca e vorba de dureri care apar in zona cefei si a umerilor, a spatelui sau a salelor, acestea pot fi calmate prin exercitii speciale.

Corpul nu trebuie fortat, aceste exercitii avand scopul de a usura durerea si nu de a o amplifica. Este important, insa, ca exercitiile sa fie oprite in cazul in care durerea se accentueaza.

Durerile de spate – exercitii video

Scade presiunea arteriala

Persoanele care au probleme cu tensiunea arteriala este indicat sa practice yoga pentru a reduce presiunea sangelui. Prin practicarea exercitiilor de yoga se obtin mai multe beneficii printre care:  starea de relaxare si calm, scaderea numarului de batai pe care inima le inregistreaza intr-un minut, scaderea presiunii sangelui. Pe termen lung, scaderea unei tensiuni crescute, chiar si a unei tensiuni mari care nu poate fi incadreaza inca la hipertensiune,  ne poate feri de aparitia afectiunilor inimii.

Creste flexibilitatea

Pozitiile yoga, numite si asane, presupun extinderi repetate si asezarea corpului in posturi variate. Astfel, practicarea cu regularitate a acestei activitati va duce la cresterea flexibilitatii. Iar rezultatele vor incepe sa se vada inca dupa primele sedinte.

Te poate ajuta sa slabesti

In cazul in care pofta ta de mancare creste atunci cand esti stresata sau nervoasa, yoga te va ajuta sa iti cotrolezi mai bine greutatea. Chiar daca mancatul nervos ti-a adus pana acum cateva kilograme in plus, yoga te va ajuta sa te relaxezi si, deci, sa mananci mai putin.

Te ajuta sa devii mai organizata

Practicarea cu regularitate a unei activitati diferite fata de cele incluse in programul tau obisnuit te pot ajuta sa devii mai atenta la modul in care iti petreci timpul si sa fii mai organizata. Acest lucru nu e valabil doar pentru yoga, ci pentru orice activitate noua pe care vrei sa o introduci in programul tau.

Foto: theyogatree.ie

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *