Dovlecel pane cu pesmet

Scris de: la data: August 11, 2014
Share Button

dovecel pane cu pesmet crocantDaca vrei sa rontai o gustare sanatoasa si incerci sa te feresti de chipsuri si alte alimente care iti pot afecta nu doar silueta, ci si sanatatea, poti oricand sa iti pregatesti o gustare crocanta, acasa. Dovleceii cu pesmet, facuti la cuptor, pot substitui cu succes chipsurile nesanatoase din comert. La fel de gustosi, insa mult mai sanatosi.

Autor: Mihaela Dinu

Dovlecel pane cu pesmet

Ingrediente:

Dovlecei proaspeti

Sare si piper

Ou – optional

Pesmet

Cum preparam dovleceii cu pesmet

Curata dovleceii de coaja, spala-i si taie-i in felii subtiri. Condimenteaza-i putin cu sare si piper, apoi lasa-i intr-un strecurator pentru cel putin o jumatate de ora. Sarea va ajuta la eliminarea apei din dovlecei, astcel ca acestia vor deveni mai seci si se vor usca mai usor. Asta te va si ajuta, de altfel, sa obtii dovlecei crocanti.

Optional: da-i prin ou batut.

Trece feliile de dovlecel prin pesmet si tapeteaza-i bine pe ambele parti. Apoi aseaza-i in tava tapetata cu hartie de copt si lasa-i in cuptor, la foc mic, pentru cca 10-15 minute. Apoi intoarce-i pe cealalta parte si mai lasa-i 5-8 minute.

Verifica din cand in cand dovleceii, pentru a te asigura ca nu se ard.

In cazul in care nu sunt suficient de crocanti, mai lasa-i cateva minute. Dar nu uita sa ii verifici.

dovecel pane cu pesmet crocantPofta buna!

Share Button

Ti-a placut acest articol? Da-i un vot si posteaza un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *