Prajitura cu branza, nuca de cocos si seminte

Scris de: la data: June 13, 2014
Share Button

Prajitura cu branza nuca de cocos si seminte

Nu esti prietena cu zaharul, insa ai pofta de dulce? Iata un desert care nu doar ca iti satisface pofta de dulce, ci tine si de foame si iti ofera o multime de elemente necesare organismului: calciu, potasiu, minerale si vitamine. Incearca prajitura cu branza, nuca de cocos si seminte. Cu siguranta o vei pregati si a doua oara.

Autor: Mihaela Dinu

Prajitura cu branza, nuca de cocos si seminte

Blat:

– 120 grame nuca de cocos
– 2 linguri tarate de ovaz
– 2 albusuri
– 10 picaturi de stevia
– jumatate cana de lapte dulce

Crema de branza

– 500 grame de branza dulce (poti folosi incusiv branza cu 0,2% grasimi)
– 20 picaturi de stevia
– 2 galbenusuri
– 3 linguri seminte de floarea soarelui
– 2 linguri seminte de in
– zeama de la o portocala
– un zahar vanilat (optional)
– jumatate esenta de vanilie (optional)
– jumatate esenta de rom  (optional)

Cum pregatim crema de branza

Amesteca branza, cu stevia si galbenusurile pana cand obtii o consistenta cremoasa. Adauga apoi zeama de portocala, treptat, si amesteca incontinuu, pana se integreaza in compozitie. Apoi, adauga aromele (esentele si zaharul vanilat) si semintele si amesteca bine.

Cum pregatim blatul

Albusurile se bat spuma, impreuna cu stevia. Cand albusurile au devenit spumoase, adaugam tarate de ovaz in ploaie si continuam sa batem compozitia cu telul.

Separat, se amesteca laptele cu nuca de cocos, pana se omogenizeaza. Dupa omogenizare, amestecul de nuca de cocos si lapte se adauga peste albusurile batute spuma si amestecate cu tarate si se amesteca in continuare, de jos in sus.

Pregatirea prajiturii

Compozitia pentru blat se intinde intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la cuptor timp de 15 minute, la foc mediu. Cuptorul trebuie sa fie incalzit in prealabil. Dupa cele 15 minute, foaia se intoarce pe cealalta parte, se intinde deasupra crema din branza si se lasa la foc mic, timp de 35 de minute.

Se serveste rece, dupa ce a stat la frigider cel putin o ora.

Prajitura cu branza nuca de cocos si seminte

Pofta buna!

Share Button

Ti-a placut acest articol? Da-i un vot si posteaza un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *