Pasca cu branza si stafide

Scris de: la data: May 27, 2014
Share Button

pasca cu branza si stafidePasca cu branza si stafide este nelipsita de pe masa de Paste, insa poate fi pregatita cu orice ocazie. Este un desert delicios, satios si care aduce organismului nostru un aport mare de calciu, datorita cantitatii de branza pe care acesta o contine.

Autor: Mihaela Dinu

Pasca cu branza si stafide

Ingrediente necesare pentru pasca cu branza si stafide 

Ingrediente pentru coca

– 500 grame de faina
– 200 ml lapte caldut
– 2 galbenusuri
– 2 albusuri
– 150 grame de zahar
– cca 35 grame de unt
– 3-4 linguri de ulei
– 1 cub de drojdie proaspata
– 1/2 lingurita de sare
– mirodenii: coaja de la o jumatate de lamaie, coaja de la o jumatate de portocala, un plic de zahar vanilat

Cum pregatim coca

Jumatate de cana de lapte se amesteca cu drojdia, putina faina si o lingurita de zahar. Se lasa la crescut.

Restul cantitatii de lapte se amesteca cu zaharul, mirodeniile si galbenusurile de ou, iar albusurile de bat spuma. Apoi, se amesteca toate ingredientele si se framanta bine aluatul. Coca se lasa sa se odihneasca timp de minim 40 de minute, intr-un vas acoperit cu un prosop.

Se pastreaza un pumn de coca, pentru ornat si din restul se intinde o foaie de cca 5 milimetri grosime, care se aseaza intr-o tava adanca, tapetata cu unt. Marginile foii din aluat trebuie sa fie ridicate si lipite de marginea tavii, astfel incat toata suprafata tavii sa fie bine acoperita cu foaia din aluat (la fel ca la tarta).

Compozitia pentru pasca

Ingrediente pentru compozitie

– 1 kg de branza dulce
– 75 grame de stafide
– un praf de sare
– 5-6 oua
– zahar dupa gust
– coaja de lamaie

Ingredientele se amesteca bine si se aseaza in tava, peste foaia din aluat.

Din cantitatea de coca ramasa se fac 5-6 rulouri care se aseaza peste branza, de-a lungul si de-a latul tavii, in forma de gratar.

pasca cu branza si stafidePofta buna!

 

Share Button

Ti-a placut acest articol? Da-i un vot si posteaza un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *