Cum decorezi ouale de Paste - Woman2woman.ro

Cum decorezi ouale de Paste

By on April 17, 2014
Share Button

Fie ca vopsesti ouale de Paste cu ajutorul vopselelor din comert sau cu unele naturale, pentru decorarea acestora e nevoie de mai multa atentie decat pentru simpla vopsire. Le poti decora prin aplicarea unor abtibilduri sau prin vechea metoda a aplicarii frunzulitelor.

Autor: Mihaela Dinu

Cum decorezi ouale de Paste

Ouale simple

In cazul in care nu vrei sau nu ai timp sa te complici, te poti limita la simpla vopsire a acestora. In acest caz, asigura-te ca platoul sau farfurie pe care asezi ouale este decorata cu ajutorul verdeturilor si ca se va face un contrast frumos intre culoarea oualelor si cea a decorului. Cu atat mai mult, atunci cand ouale sunt vopsite intr-o singura culoare, fara desene sau abtibilduri, este bine sa le asezi in grupuri de cate doua, trei sau chiar mai multe, presupunand ca veu folosi mai multe culori.

Cum decorezi ouale de PasteOuale desenate in timpul procesului de vopsire

Nu e nevoie sa folosesti instrumente complicate pentru a incondeia ouale, mai ales ca incondeierea este o procedura destul de migaloasa. Pur si simplu te poti ajuta de frunze de diferite forme si marimi, pentru a crea desene si degradeuri. Pentru aceasta va trebui sa lipesti pe fiecare ou cateva frunzulite de patrunel, marar sau ale plante, iar apoi sa le asezi in interiorul unui ciorap subtire si sa le legi bine la capete, pentru a fixa cat mai bine frunzulitele pe coaja oului. Fixarea se va facemai bine daca inainte de a presa frunzele de coaja oului fier, le vei umezi in apa. Ai grija ca frunzulitele folosite sa nu fie toxice. Poti sa folosesti orice frunze comestibile, fie acestea de marar, patrunjel, leustean, dafin, menta etc.

Cum decorezi ouale de Paste

Lipirea abtibildurilor

Cum decorezi ouale de Paste

In special daca ai copii prin preajma, abtibildurile vor deveni obligatorii in pregatirea oualor de Paste. Este important ca atunci cand le aplici pe suprafata oualor, coaja sa fie uscata si degresata.

Cel mai bine ar fi sa vopsesti ouale, sa le lasi la urcat si atunci cand sunt complet urcate sa aplici abtibildurile, presand usor dinspte centru spre margine, astfel incat acestea sa se intinda, fara a fosrma cute si fara a pastra bule de aer in interior.

Spor la decorarea oualor!

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Woman2woman.ro