Cum maresti vizual spatiul dintr-o incapere - Woman2woman.ro


Cum maresti vizual spatiul dintr-o incapere

By on martie 27, 2014

mancare de post

Share Button

Pentru apartamentele de bloc spatiul poate fi problematic, astfel ca trebuie sa gasim cele mai potrivite modalitati prin care sa marim, vizual, suprafata incaperilor. Culorile folosite pentru vopsirea peretilor, tipul de mobilier, dar si dispunerea obiectelor de decor sunt cateva dintre elementele care pot influenta modul in care percepem spatiul si marimea acestuia.

Autor: Mihaela Dinu

Cum maresti vizual spatiul dintr-o incapere

Peretii

Cum maresti vizual spatiul dintr-o incapereCuloarea peretilor este bine sa fie cat mai deschisa, de preferinta alb, pentru ca astfel se va crea senzatia de spatiu. In cazul in care iti doresti neaparat sa aduci culoare casei tale, poti folosi culori puternice, insa limiteaza-te la un singur perete. De asemenea, peretele care urmeaza sa fie colorat intr-o nuanta mai inchisa trebuie sa fie ca mai mic ori sa gazduiasca o oglinda de dimensiuni mari.

Nu sunt indicate elementele de decor in numar prea mare (tablouri, fotografii, rafturi etc) pentru ca vor aglomera peretii si voe duce la micsorarea spatiului.

Mobilierul

In cazul incaperilor in care avem nevoie sa cream senzatia de spatiu larg, este indica ca mobila sa fie in aceeasi culoare cu cea a peretelui pe care este dispusa. Un contrast intre mobila si perete poate insemna o aglomerare vizuala si, implicit, o micsorare a spatiului.

De asemenea, se recomanda ca incaperea sa contina cat mai putine piese de mobilier si cat mai mici. Niciul element care nu e absolut necesar nu ar trebui sa fie prezent in incapere. In cazul in care nu exista suficient spatiu de depozitare si prezenta mai multor elemente de decor este necesara, acestea ar trebui suspendate in afara campului vizual, deci cat mai aproape de tavan.

Share Button

Pagini: 1 2

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *