Excesul ponderal: problema estetica sau de sanatate? - Woman2woman.ro

Excesul ponderal: problema estetica sau de sanatate?

By on March 26, 2014
Share Button

Excesul ponderal: problema estetica sau de sanatate?Excesul ponderal, pe langa disconfortul estetic, reprezinta o problema majora de sanatate in lumea moderna si factorul principal in scaderea sperantei de viata si calitatii acesteia. In prezent obezitatea nu mai reprezinta doar un simptom, fiind punctul comun al multor afectiuni medicale, cum ar fi boli cardiovasculare, tulburari respiratorii, digestive, neoplasme, boli metabolice (diabet zaharat, dislipidemie, hiperuricemie), tulburari de fertilitate.

Autor: Dr. Luana Șahian, Medicina Generala, Doctor in Stiinte Medicale, Biologie Celulara si Moleculara

 Organizatia Mondiala a Sanatatii atrage atentia ca, in prezent, 1 din 3 persoane adulte este supraponderala, iar 11% din populatia mondiala sufera de obezitate. 

Excesul ponderal: problema estetica sau de sanatate?

Obtinerea unei greutati sanatoase, prin reducerea excesului de tesut adipos, atrage dupa sine reducerea riscului de imbolnavire. Studiile de specialitate au aratat ca reducerea masei corporale cu minim 10%  si pastrarea greutatii in timp a determinat ameliorarea simptomelor, dar si imbunatatirea valorilor parametrilor biochimici. Un stil de viata echilibrat din care sa faca parte miscarea si o alimentatie variata bazata pe toate principiile nutritionale sunt esentiale pentru obtinerea sanatatii si a tonusului psihic si fizic.

Datele ultimului studiu de sinteza, publicat in The American Journal of Medicine in octombrie 2013,  au gasit o legatura semnificativa intre alimentatia deficitara in fibre alimentare si substante nutritive si aparitia excesului ponderal. Majoritatea pacientilor implicati in studiu nu au atins recomandarile nutritionale, corespunzatoare varstei si sexului, din alimentatie. Pe langa excesul ponderal cu preponderenta tesutului adipos, un procent semnificativ de persoane aveau tulburari de tranzit si glicemia la limita superioara a normalului. Este inca o confirmare a faptului ca este esential sa acordam o atentie deosebita alimentatiei si sa optam, la nevoie, la ajutorul adjuvantilor de tipul suplimentelor alimentare de calitate.

Excesul ponderal: problema estetica sau de sanatate?

In prezent exista putine suplimente alimentare a caror eficienta si siguranta este dovedita prin studii clinice extinse si care au primit acreditari din partea unor institutii internationale.

Este important sa recomandam suplimente ale caror substante active sa actioneze complementar si o data cu scaderea in greutate sa ofere si imbunatatirea tranzitului intestinal si tonusului muscular, dar si echilibrarea imunitatii fara efecte adverse. Toate acestea alaturi de un mai bun control glicemic si lipemic, dar si reducerea apetitului se poate obtine prin administrarea asociata a suplimentelor nutritive OBEGRASS si ADMAGRA FORTE.

Aceasta dubla actiune sta si la baza Diet Coach, un concept despre stil de viata sanatos, dieta care cuprinde toate cele trei verigi importante ale mentinerii unui organism sanatos (principal) si scaderii in greutate (in particular). Acest concept consta in: o dieta personalizata, efort fizic mediu dar sustinut si administrarea unor suplimente alimentare care sa regleze functiile metabolice, in asa fel incat sa se pastreze echilibru dintre procesele ce asigura pastrarea unei greutati optime si a unui organism sanatos.

Obegrass si Admagra Forte sunt naturale si contin combinatii unice de substante active a caror actiune complexa ajusteaza excesul ponderal intr-un mod sanatos.  Obegrass (fructo-oligozaharide, chitosan, vitamina C si extract din sambure de struguri) se concentreaza pe actiunea fibrelor alimentare asupra reglarii tranzitului si ofera suport imunitar, pe cand Admagra (sinefrina, crom picolinat, extract de mesteacan, rosa canina- vitamina C naturala) contine combinatia perfecta pentru arderea de grasimi, pastrand tonusul muscular, imbunatateste modul in care insulina actioneaza la nivelul receptorilor celulari si reduce apetitul prin actiunea directa asupra centrului foamei de la nivelul hipotalamusului. Ambele preparate contin substante care scad fractiunea LDL de colesterolul completandu-si efectul.

Excesul ponderal: problema estetica sau de sanatate?Sinefrina din Admagra Forte este o amina adrenergica extrasa dintr-un citric: citrus auratium ce activeaza receptorii adrenergici beta-3 eficientizand arderea de calorii din depozitele de tesut adipos, fiind dovedit prin studii clinice ca este una din cele mai puternice substante lipolitice, pastrand in acelasi timp masa musculara. Efectul ei este completat de cromul picolinat, forma cu biodisponibilitatea cea mai mare care regleaza , metabolismul glucidic si previne transformarea excesului de glucoza in depozite de grasime, scazand in acelasitimpsi LDL colestrolul.

Excesul ponderal: problema estetica sau de sanatate?Alaturi de acestea chitosanul din Obegrass, o fibra alimentara de origine marina, se leaga in tubul digestiv de lipide pe care le incorporeaza in structura sa, eliminandu-le prin excretie. Actiunea sa este potentata de vitamina C, existenta tot in Obegrass. Toate aceastea duc la scaderea lipidelor din sange si la pierderea in greutate.

Efectul termogenetic si de stimulare a arderilor de tesut adipos este completat de efectul acuretic si depurativ al extractului de mesteacan, efect potentat de vitamina C din ambele produse. Vitamina C impreuna cu extractul din sambure de strugure au un puternic efect antioxidant si de catalizare a proceselor metabolice.

Nu in ultimul rand, suportul oferit de fructo-oligozaharidele din Obegrass prin reglarea tranzitului intestinal si cresterea imunitatii locale datorita colonizarii colonului cu bifidobacterii imbunatateste sanatatea in mod natural.

Beneficiile dublei actiuni prin Obegrass si Admagra Forte impreuna cu o alimentatie echilibrata si efort fizic moderat sunt solutia optima pentru a scadea in greutate prin eliminarea surplusului de tesut adipos fara afectarea tonusul muscular, cu imbunatatirea profilului lipidic si glicemic, imbunatatirea digestiei si cresterea imunitatii naturale.

Poti achizitiona Obegrass si Admagra aici

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Woman2woman.ro