Retete Stylish pentru o primavara chic: Salata cu fructe de mare

Scris de: la data: March 24, 2014
Share Button

A venit primavara, iar schimbarile se fac simtite nu numai in atmosfera, ci si in alimentatie. Deja simtim nevoia de preparate light, in ton cu verdele predominant care va inviora peisajul urban. Un moment de renastere, in care ne simtim pline de viata, optimiste si deschise la noi incercari, trebuie sarbatorit ca atare.

Autor: Andreea Istrate

Salata cu fructe de mare

Incepem primavara cu o salata surpriza, propusa de Jakob Hausmann, bucatar chef la restaurantul Mica Elvetie, in luna in care femeia este sarbatorita, iubita si alintata. Va invitam sa va rasfatati cu un fel de mancare delicious, usor de preparat, gustos si foarte stylish.

Salata cu fructe de mare

Ingrediente

1 mix de salata Misticanza
2 linguri ulei
200g fructe de mare
1 lingura apa rece
30g ceapa verde
2 lingurite otet de vin alb
1 ardei galben
1 lingura patrunjel
30 g tomate cherry
usturoi
½ cutie ton
½ lingurita zahar
Baguette
sare, piper

Mod de preparare

Fructele de mare se spala scurt sub jet de apa. Daca sunt congelate, trebuie mai intai decongelate. Se da in clocot apa cu sare, in care se fierb fructele de mare cca. 2-3 minute. Se trec cateva secunde sub apa rece, iar apoi sunt lasate sa se scurga bine prin sita.

Pentru marinada:

Se amesteca 2 linguri ulei, 1 lingura apa, otetul de vin alb, zaharul, usturoiul, piperul si sarea, la care se adauga fructele de mare. Se taie ceapa verde in rondele, rosiile in jumatati si ardeiul in cubulete mici si se adauga la salata. Se presara patrunjelul taiat marunt. La sfarsit se adauga tonul, cu grija sa nu se destrame. Salata se lasa cca. 30 minute sa se marineze.

Se serveste cu bagheta.

Salata cu fructe de mare

Pofta buna!

Share Button

Ti-a placut acest articol? Da-i un vot si posteaza un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *