Rulada de porc cu ciuperci si mazare

Scris de: la data: March 15, 2014
Share Button

Rulada de porc cu ciuperci si mazareAperitiv cu carne si legume sau fel principal, rulada de porc cu ciuperci si mazare iti asigura o masa apetisanta si satioasa. Odata ce ai pus-o la cuptor, nu mai necesita prea multa atentie, astfel ca e o varianta perfecta pentru femeile care sunt nevoite sa imbine gatitul cu alte activitati si nu pot sa isi petreaca prea mult timp in bucatarie.

Autor: Mihaela Dinu

Rulada de porc cu ciuperci si mazare

Ingrediente:

– cca 500 grame de carne de porc
– 500 de grame de ciuperci
– jumatate legatura de marar
– un borcan de mazare
– un morcov
– un ardei rosu
– sare si piper
– un ou

Cum preparam rulada de porc cu ciuperci si mazare:

Curata ciupercile si fierbe-le in apa cu sare timp de cca 20 de minute.

Curata morcovul si ardeiul, spala-i si da-i pe razatoare. Amesteca-i apoi cu mazarea, ciupercile fierte si taiate, dar si cu oul crud si cu mararul maruntit. Condimenteaza dupa gust.

Spala carnea de porc si tai-o in felii subtiri. Condimenteaza feliile de carne cu sare si piper si aseaza deasupra lor un strat din amestecul de mai sus. Apoi, ruleaza pieptul de curcan si fixeaza-l bine cu ajutorul unor scobitori sau leaga-l cu o ata, pentru a nu se desface in cuptor.

Aseaza rulourile intr-o tava, adauga apa pana la o treime din inaltimea rulourilor, putina sare si si piper si lasa la cuptor pentru cca o ora si jumatate. Dupa o ora, intoarce rulourile pe cealalta parte si mai lasa-le 40-60 de minute sau pana cand acestea capata o culoare roscata, de carne bine coapta.

Inainte de a le servi, inlatura scobitorile sau ata si taie rulada felii.

Rulourile de carne umpluta pot fi servite atat reci, ca aperitiv, cat si calde, ca fel principal, impreuna cu garnitura de cartofi piure, taranesti, orez si salata.

Rulada de porc cu ciuperci si mazare

Pofta buna!

Share Button

Ti-a placut acest articol? Da-i un vot si posteaza un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *