Rulada cu ciuperci si carnaciori

Scris de: la data: March 10, 2014
Share Button

Rulada cu ciuperci si carnacioriInfrumuseteaza orice platou si reprezinta o modalitate interesanta de a pregati carnea. Chiar daca aspectul ruladei cu ciuperci este destul de pretentios, reteta este usor de pus in practica. Intr-adevar, vei avea nevoie de un pic mai mult timp pentru pregatire, ceva mai mult decat pentru o friptura, gratare sau tocanita. Insa merita efortul, pentru ca rulada cu ciuperci si carnaciori este foarte gustoasa si aspectuoasa.

Autor: Mihaela Dinu

Rulada cu ciuperci si carnaciori

Ingrediente:

– 1 kg de carne de porc
– 4-5 fire de carnati mai lungi
– 500 grame de ciuperci
– 4 morcovi
– 2 ardei mari
– o legatura de marar

– sare si piper dupa gust

Cum preparam rulada cu ciuperci si carnaciori:

Umplutura: Curata ciupercile si fierbe-le in apa cu sare. Da morcovii si ardeii pe razatoate si amesteca-i cu mararul taiat marunt. Condimenteaza cu sare si piper.

Taie carnea in felii ca mai subtiri, insa incearca sa obtii dimensiuni cat mai mari, pentru ca va trebui sa le rulezi. Condimenteaza cu sare si piper fiecare felie de carne (pe ambele parti), aseaza desupra felii de ciuperci, amestecul de legume si verdeata si un carnacior. Ruleaza carnea, astfel incat amestecul (inclusiv carnaciorul) sa rama inauntrul acestuia si inchide fiecare rulou cu scobitori, ca atunci cand cosi un tiv.

Aseaza rulourile intr-o tava si adauga apa pana la jumatarea inaltimii rulourilor. Mai adauga putina sare si piper si in apa din tava si da la cuptor pentru cca 0 ora si jumatate. Verifica la fiecare 30 de minute. In cazul in care partea superioara a ruloului este coapta, intoarce-l pe cealalta parte.

Rulourile cu ciuperci si carnaciori sunt gata atunci cand sunt coapte pe fiecare parte. Serveste-i alaturi de piure sau cartofi la cuptor, cu o salata de cruditati sau mujdei.

Rulada cu ciuperci si carnaciori

Pofta buna!

Share Button

Ti-a placut acest articol? Da-i un vot si posteaza un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *