Rulada cu morcovi

Scris de: la data: February 27, 2014
Share Button

rulada cu morcovi

Daca iti plac morcovii si culorile vii, rulada cu morcovi va fi, cu siguranta, pe gustul tau. Forma rulourilor le face potrivite pentru a infrumuseta un platou, iar combinatia de carne cu legume asigura un meniu satios si cu gust bogat.

Autor: Mihaela Dinu

Rulada cu morcovi

Ingrediente:

– piept de curcan
– morcovi
– linte
– ardei rosu
– sare si piper

Cum preparam rulada cu morcovi:

Fierbe lintea in apa cu putina sare. Apoi, scurge-o bine. Daca e nevoie, las-o putin in strecurator, pentru a se scurge de apa. Curata morcovii, spala-i si lasa-i la fiert in apa cu sare pentru maxim 10 minute.

Spala pieptul de curcan si taie-l in felii subtiri. Condimenteaza feliile de carne, aseaza deasupra un strat de linte fiarta, o felie de ardei si un morcov intreg. Apoi, ruleaza pieptul de curcan si fixeaza-l cu ajutorul unor scobitori sau leaga-l cu o ata, pentru a nu se desprinde.

Aseaza rulourile intr-o tava, adauga apa pana la o treime din inaltimea rulourilor, putina sare si si piper si lasa la cuptor pentru cca o ora si jumatate. Dupa o ora, intoarce rulourile pe cealalta parte si mai lasa-le 40-60 de minute sau pana cand acestea capata o culoare roscata.

Serveste-le cu garnitura de cartofi piure, taranesti, orez si salata. Inainte de a le servi, inlatura scobitorile sau ata si taie rulada felii.

rulada morcovi

Pofta buna!

 

Share Button

Ti-a placut acest articol? Da-i un vot si posteaza un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *