Cum deschidem sticla de sampanie

Scris de: la data: December 30, 2013
Share Button

 dop sticla de sampanieE vremea sa ne uram noroc si sa ridicam paharele pline cu sampanie. Stim cu totii ca deschiderea sampaniei nu este chiar o sarcina usoara, fiind intotdeauna repartizata celor mai priceputi, astfel incat sa nu se intample accidente nedorite. Iata cum trebuie sa procedezi pentru a deschide o sticla de sampanie, in deplina siguranta.

Autor: Claudia Ilies

Gazul din sticla de sampanie poate fi extrem de periculos

Gazul continut de sticla de sampanie are aceeasi presiune ca si aerul din anvelope. Asadar poate fi periculos sa il eliberam fara a ne asigura ca procedam corespunzator.

Reguli pentru a deschide o sticla de sampanie

1. Sampania trebuie sa fie rece la deschidere

Inainte de a deschide sticla de sampanie, asigura-te ca lichidul din interior este rece. Spuma calda se poate revarsa necorespunzator cand vom deschide o sticla care nu a fost tinuta la rece inainte.

2. Asigura dopul cu unul dintre degete

Pastreaza tot timpul un deget pe dopul sticlei. Astfel te vei putea asigura ca dopul nu va tasni si nu va accidenta pe nimeni.

3. Slabeste sarma cu atentie

Slabeste sarma din metal, fara a o inlatura complet, astfel incat sa obtii o mai buna aderenta.

4. Roteste dopul inainte de a-l indeparta

Cu cealalta mana roteste usor dopul. Daca simti ca iti aluneca mana pe sticla umeda, te poti folosi de un prosop.

5. Indeparteaza dopul cu grija

Indeparteaza cu grija dopul. In acest moment ar trebui sa auzi un zgomot usor, care semnifica eliberarea presiunii din sticla.

Acum ca sticla a fost deschisa in deplina siguranta, toarna bautura in pahare inalte, pentru a te bucura de bule si de… petrecere.

Noroc si La Multi Ani!

 

Share Button

Ti-a placut acest articol? Da-i un vot si posteaza un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *