Placinta cu branza si praz

Scris de: la data: September 18, 2013
Share Button

placinta cu branza si prazPlacinta cu branza si praz este un aperitiv usor, care poate fi consumat singur sau insotit de alte aperitive. E hranitor, satios si va fi absolut delicios alaturi de o salata proaspata, rosii zemoase si aromate cu ardei iute si marar proaspat.

Autor: Mihaela Dinu

Placinta cu branza si praz

Ingrediente necesare pentru foi si pregatirea acestora

 

Ingrediente:

– 3 linguri de ulei
– o lingura de otet
– un ou
– o jumatate de cana cu apa calduta
– jumatate de kilogram de faina

Prepararea foilor:

Se amesteca toate ingredientele, se framanta bine cat sa se omogenizeze compozitia si apoi se bate aluatul de cateva ori, prin lovirea acestuia de placa de framantat. Apoi, se intind cinci foi care se ung cu margarina si la care se adauga, ulterior, umplutura.

Ingrediente necesare si pregatirea umpluturii:

Ingrediente:

– 300 g miez de lapte
– 100 g cascaval Delaco
– 500 g de praz taiat marunt, felii fine
– 4 oua
– jumatate de borcan cu iaurt

Pregatirea umpluturii si finisarea:

Fiecare dintre cele cinci foi se acopera cu o cincime din compozitia de umplutura si se ruleaza. In tava mare de la aragaz se aseaza cele 5 rulade, una langa alta. Se ung cu putina margarina sau unt si apoi se dau la copt timp de o ora si jumatate, la foc mic.

placinta cu branza si prazPofta buna!

Cu branzeturile Delaco retetele sunt intotdeauna savuroase, delicioase, ingenioase. Convinge-te si tu! Vezi toate retetele Delaco aici.

Share Button

Ti-a placut acest articol? Da-i un vot si posteaza un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *