Sufleu cu branza si morcovi

Scris de: la data: September 9, 2013
Share Button

sufleu de morcovi si branzaE un aperitiv extrem de aspectuos, colorat, dar si gustos. Daca vrei o gustare usoara si aromata, opteaza pentru acest sufleu cu branza si morcovi, in nuante vesele. Il poti cosuma alaturi de rosii, castraveti si chiar cu ardei iute. Este sanatos, gustos si usor in acelasi timp.

Autor: Mihaela Dinu

Ingrediente pentru sufleu cu branza si morcovi:

– doua linguri de miez de lapte Delaco
– 600 grame morcovi
– 150 ml lapte
– o lingura zdravana de faina
– un pic de unt
– putin ulei
– un ou

Cum preparam sufleu cu branza si morcovi

Morcovii se curata, se spala si se dau pe razatoarea mica. Apoi, se fierb cu putina apa (doar cat sa ii acopere), in care se pune un pic de ulei si putina sare. Separt, se amestea cca 150 ml de lapte cu o lingura zdravana de faina si un pic de unt. Compozitia se pune pe foc pana se ingroasa si se formeaza sosul alb.

Morcovii raciti se amesteca cu sosul alb rece, cu jumatate de galbenus si  jumatate dintr-un albus batut spuma.

Miezul de lapte se amesteca cu putina sare si apoi se adauga cealalta jumatate de galbenus si jumatatea ramasa din albusul batut.

Se unge o forma cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt. Apoi, se aseaza jumatate din compozitia de morcov, deasupra se pune intreaga compozitie de miez de lapte cu ou si apoi se acopera cu un strat format din cealalta jumatate de amestec cu morcov. Se da la cuptor pana cand sufleul e gata.

Il poti consuma atat cald, cat si rece.

sufleu de morcovi si branza

Pofta buna!

Cu branzeturile Delaco retetele sunt intotdeauna savuroase, delicioase, ingenioase. Convinge-te si tu! Vezi toate retetele Delaco aici.

Share Button

Ti-a placut acest articol? Da-i un vot si posteaza un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *