Prajitura cu gem, miez de lapte si banane

Scris de: la data: September 4, 2013
Share Button

prajitura cu gem - miez - banane2Prajitura cu gem, miez de lapte si banane imbina o multime de arome, care, la final, ii vor da un gust desavarsit. E un desert dulce, potrivit zilele de weekend, in care familia si prietenii se reunesc, dar si pentru zilele de sarbatoare.

Autor: Mihaela Dinu

Ingrediente:

500 grame de miez de lapte Delaco
1 kilogram de banane
1 ou
50 de grame unt
150 grame de zahar
2 linguri miere
3 linguri de lapte
o lingurita de bicarbonat stins cu otet sau lamaie
400 g de faina

Cum preparam prajitura cu gem, miez de lapte si banane

Prepararea blatului

Oul se bate si se amesteca apoi cu untul, zaharul, mierea, laptele si cu o lingurita de bicarbonat stins cu otet sau lamaie. Amestecul de pune, apoi, la fiert, timp de 2-3 minute. Compozitia fierbinte se rastoarna peste faina, intr-un vas si se formeaza un aluat. Aluatul rezultat se imparte in doua parti.

Din fiecare dintre cele doua bucati de aluat se intinde cate o foaie, care se coace pe fundul tavii de cuptor. Fudul tavii se unge in prealabil cu unt si se tapeteaza cu faina sau cu hartie de copt.

Fiecare din cele doua foi se taie in doua si se lipesc doua cate doua cu ajutorul unui strat subtire de gem acrisor. Atfel, se vor forma doua blaturi.

Prepararea cremei

Miezul de lapte se mixeaza impreuna cu bananele curatate de coaja, pana cand se formeaza un amestec cremos. Daca mai e nevoie, se poate adauga putin zahar, pentru ca amestecul sa fie suficient de dulce. Daca bananele sunt bine coapte, insa, nu va mai fi nevoie de zahar pentru crema.

Crema se distribuie integrap pe unul dintre blaturi, se niveleaza bine, se aseaza deasupra al doilea blat si se da la frigider peste noapte, pentru a se inmuia foile.

prajitura cu gem - miez - banane2

Pofta buna!

Share Button

Ti-a placut acest articol? Da-i un vot si posteaza un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *