Deliciu italian: ravioli de casa, cu Ceva fin

Scris de: la data: September 2, 2013
Share Button

Deliciu italian: ravioli de casa, cu Ceva fin

Ravioli sunt pastele umplute cu branza, carne sau legume, pe care le poti gati fie cu un simplu sos de rosii, fie cu sosuri mai complicate, pe baza de branza sau carne. Poti gasi si in comert o multime de sortimente, insa nimic nu e mai sanatos decat o mancare facuta 100% in casa, cu ingrediente proaspete si naturale.

Autor: Mihaela Dinu

Ingrediente pentru ravioli:

– cca 100 de grame de cascaval afumat Delaco
– o cutie de Ceva fin
– cca 500 grame de faina
– un varf de cutit de sare
– apa

Ingrediente pentru pui in sos de legume:

– cca 500 grame de carne de pui
– apa
– o rosie
– un ardei rosu mare
– o ceapa
– sare dupa gust
– chili dupa gust
– cateva fire de leustean

Cum preparam ravioli

Amestecam faina cu praful de sare, apoi adaugam cate putina apa si amestecam cu mana, pana cand obtinem un aluat bun de framantat. Apoi, framantam enegic aluatul, mai adaugam faina daca e cazul, pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini sau de vasul in care se framanta. Se formeaza o bila din aluat si se lasa sa se odihneasca pentru 30 de minute.

Se intinde o foaie cat mai subtire, care se taie in patrate cu latura de dimensiunea unui lat de palma. In mijlocul fiecarui patrat se aseaza cate o lingurita de Ceva fin sau cate un cubulet de 1 cm de cascaval afumat Delaco. Apoi, fiecare patrat se inchide prin pliere pe jumatate. Astfel, vei obtine dreptunghiuri pline de compozitie. Ai grija sa unesti foarte bine toate marginile, pentru a nu avea surpriza ca branza sa iasa din ravioli.

Dupa ce ai terminat de facut toate bucatile de ravioli, pune-le la fiert in apa clocotita cu sare.

Daca vrei sa pastrezi ravioli si pentru zilele sau saptamanile viitoare, nu le fierbe, ci lasa-le la uscat pe hartie de copt tapetata cu faina. Le poti pastra la congelator, insa asigura-te ca sunt foarte bine uscate si nu se vor lipi intre ele.

Pui in sos de legume

Spala puiul, taie-l cubulete si pune-l la fiert cu apa si sare. Vei avea nevoie de apa doar cat sa acopere putin cubuletele de pui. Poti adauga de la inceput si o lingurita de chili.

Spala bine rosia, ardeiul, curata ceapa si taie totul solzisori sau cubulete mici. Apoi, adauga in oala in care fierb cubuletele de pui. Cand s-au fiert toate ingredientele, ia de pe foc si adauga frunzele de leustean taiate marunt.

Serveste cu ardei iute.

Deliciu italian: ravioli de casa, cu Ceva fin

Pofta buna!

Cu branzeturile Delaco retetele sunt intotdeauna savuroase, delicioase, ingenioase. Convinge-te si tu! Vezi toate retetele Delaco aici.

Share Button

Ti-a placut acest articol? Da-i un vot si posteaza un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *