Ciocolata de casa cu alune

Scris de: la data: August 22, 2013
Share Button

ciocolata de casaDaca vrei sa te resfeti putin, pastreaza la frigider ciocolata de casa facuta chiar de tine si savureaz-o ori de cate ori simti nevoia de ceva dulce si fin. Pentru ca aceasta reteta de ciocolata de casa te va ajuta sa obtii un deliciu fin, caruia nu multi ii pot rezista. 

Autor: Mihaela Dinu

Ingrediente

Unt Lurpak de la Delaco – 200 g
Zahar 300 g
Apa 200 ml
Lapte praf 500 g
Cacao pudra – 4 linguri
Esenta de vanilie – o esenta mica
Alune macinate – 150 grame

Cum pregatim ciocolata de casa

Punem la fiert apa impreuna cu zaharul folosind un ibric sau o craticioara. Amestecam din cand in cand, pentru a ne asigura ca zaharul nu ramane pe marginea recipientului sa se arda. Dupa ce zaharul s-a dizolvat, lasam amestecul sa fiarba 10 minute la foc moderat. Dupa ce trec cele 10 minute, adaugam untul Lurpak si amestecam bine, pana cand acesta s-a topit complet. Apoi, luam ibricul de pe foc si il asezam deoparte.

Intr-un vas amestecam laptele praf cu cacaoa, peste care adaugam compozitia din ibric, esentele si amestecam bine. Cand obtinem o compozitie omogena, adaugam o parte din alunele macinate si amestecam din nou.

Tapetam o tava cu unt si folie de plastic alimentara, peste care presaram jumatate din cantitatea de alune macinate ramasa. Turnam compozitia de ciocolata in tava, nivelam bine si presaram apoi restul de alune macinate.

Apoi dam tava la frigider si o lasam macar 4-5 ore pentru a obtine consistenta dorita prin racire. Ideal ar fi sa o lasam la frigider peste noapte, pentru ca ciocolata sa aiba timp sa se intareasca atat cat e necesar.

ciocolata de casa

Pofta Buna!

Cu branzeturile Delaco retetele sunt intotdeauna savuroase, delicioase, ingenioase. Convinge-te si tu! Vezi toate retetele Delaco aici.

Share Button

Ti-a placut acest articol? Da-i un vot si posteaza un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *