Somon la cuptor, cu broccoli si sos de usturoi - Dieta Dukan

Somon la cuptor, cu broccoli si sos de usturoi – Dieta Dukan

By on April 13, 2013
Share Button

somon cu broccoli si sos de usturoi dieta dukanDieta Dukan presupune alternarea zilelor cu o alimentatie bazata pe proteine animale (PP) si cele in care pot fi consumate atat proteine animale, cat si legume (PL). Cu toate ca dieta nu e la fel de restrictiva cum sunt alte regimuri de slabire, exista si in acest caz legume interzise.

Autor: Mihaela Dinu

Un meniu Dukan 100% este somonul la cuptor, cu broccoli si sos de usturoi. E o mancare delicioasa, satioasa si care respecta toate regulile impuse intr-o zi PL.

Cum gatim somonul

Somonul se spala si se curata, se sareaza si se pipereaza dupa gust, iar apoi se coace pe gratar, pe ambele parti.

Cum gatim broccoli

Broccoli se curata, se spala, se desparte in buchetele si se fierbe 5-7 minute. Daca e lasat prea mult pe foc, acesta se inmoaie prea tare. Broccoli se consuma aproape crud, doar oparit pentru 5-7 minute, cat sa se inmoaie putin.

Sosul de usturoi, in dieta Dukan

Usturoiul curatat si spalat se da prin presa de usturoi. Apoi se adauga sare, dupa gust, si se amesteca bine. Se adauga cateva linguri de apa si iaurt cu 0.1% grasimi in proportie de 1 la 3. La fiecare lingura de apa de adauga si 3 linguri de iaurt cu varf, avand grija ca usturoiul sa fie suficient pentru a-i da aroma specifica. La sfarsit, se adauga marar dupa gust, rupt marunt.

Despre Dieta Dukan

Dieta Dukan este destul de permisiva luand in calcul faptul ca cei care vor sa slabeasca pot alege sa consume dintre 100 de alimente. un numar de 72 sunt de origine animala si restul sunt de origine vegetala.

Dieta Dukan este bazata pe proteine, singurul element vital pentru organism. Daca lipidele si glucidele pot fi inlaturate din dieta, fara ca organismul sa sufere, proteinele sunt cele fara de care organismul nu poate functiona in parametri optimi.

Citeste mai multe despre dieta Dukan

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Woman2woman.ro