Barbatii sunt "programati" sa adoarma dupa sex - Woman2woman.ro

Barbatii sunt “programati” sa adoarma dupa sex

By on March 14, 2013
Share Button

barbatii adorm dupa sexExista un obicei total neplacut pentru femei: barbatii adorm adesea dupa o partida de sex. Femeile se asteapta la desmierdari si vor sa se stie iubite, dar, adesea, partenerii le dezamagesc. Cercetarile arata, insa, ca barbatii nu sunt vinovati pentru acest gest. Din contra, organismul masculin este programat sa adoarma dupa sex.

Autor: Claudia Ilies

Cercetatorii au incercat sa gaseasca o explicatie pentru aceasta tendinta care le nemultumeste profund pe femei, si cred ca au si gasit-o: de vina este creierul lor. Dupa terminarea partidei de amor, atunci cand femeile ar trebui sa se simta in al noulea cer, din pacate, adesea se simt frustrate pentru ca partenerul tocmai a adormit. Adio cuvinte frumoase si declaratii de iubire pe care le asteptau.

Creierul le dicteaza barbatilor sa adoarma dupa sex

Dar exista oare o explicatie logica sau stiintifica pe care barbatii le-o pot oferi partenerelor ? Da, aceasta tendinta a barbatilor are o explicatie. Cercetatorii francezi care au studiat acest fenomen, au obtinut dovezi concludente care demonstreaza ca barbatii sunt ghidati de propriul creier. De altfel, creierul ii face sa intre intr-o stare de relaxare totala, care poate duce chiar la adormire.

Echipa doctorului Serge Stoleru a efectuat diferite scanari ale creierului barbatilor in timpul si dupa finalizarea actului sexual, pentru a determina schimbari in activitatea cerebrala. Astfel, oamenii de stiinta au descoperit ca sediul constiintei, cortexul cerebral, este deconectat in timpul orgasmului. Doua alte zone, cortexul cingular si amigdala transmit mesaje catre restul creierului, respectiv inlaturarea oricaror dorinte sexuale, prin eliminarea unor substante chimice implicate in procesul somnului, precum serotonina sau opioidele.

Nu suntem construiti la fel, deci reactionam diferit

Asadar, barbatii si femeile nu sunt construiti la fel. Dupa orgasm, barbatii trec intr-o stare de recuperare, in care organismul se reface si nu mai pot fi excitati. Pentru femei, lucrurile sunt total diferite, astfel ca ele nu reusesc sa inteleaga de ce partenerul nu isi mai doreste altceva decat sa se odihneasca si se simt neglijate. De aici, apar divergentele si reprosurile.

Dar acum, daca stim ca nu este vina lor, poate vom incerca sa fim mai intelegatoare si sa interpretam altfel tendinta lor, sa incercam sa pastram momentele placute traite impreuna, fara a genera conflicte in cuplu.

Sursa foto: impactlab.net

banner_delaco_relatii

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Woman2woman.ro