Situatii care conduc inspre monotonie in relatie - Woman2woman.ro

Situatii care conduc inspre monotonie in relatie

By on February 23, 2013
Share Button

Image Hosted by PicturePush - Photo SharingMotivele pentru care un cuplu poate sa ajunga la incheierea relatiei sunt la fel de multe ca fiecare personalitate in parte.

Dar care sunt principalele cauze ale despartirii? Exista o cale de iesire din aceasta agonie? Rutina poate fi considerata un sinonim pentru plictiseala si monotonia care separa un cuplu?

Autor: Florentina Florea

Cele mai comune consecinte in relatiile in care guverneaza monotonia sunt: folosirea intotdeauna a aceluiasi ton, sacaiala, luptele care nu duc la nimic, lipsa puterii de a ceda si de a vedea punctul celuilalt de vedere, lipsa de apropiere, sarutari, zambete si fericire. Acestea au ca rezultat expresii de tipul: “cred ca nu te mai iubesc”, “vreau o relatie mai intensa”, “am nevoie de o viata mai buna”, printre altele.

Stim ca mentinerea unei relatii sanatoase nu este usoara si necesita multa rabdare si toleranta. De aceea, vom discuta despre principalele motive ale “discordiei” intr-o relatie de dragoste. Aceasta poate deveni plictisitoare si trebuie sa invatam cum putem face sa mearga inainte, in diferite etape ale vietii: de crestere, de aparitie a copiilor si de a trai impreuna.

Situatiile care urmeaza nu sunt sinonime cu o viata monotona si gri:

Cresterea

Sa recunoastem, este inevitabila. De aceea, este important sa intelegem responsabilitatile si obligatiile pe care le traim ca sa ne bucuram de fiecare etapa in parte. Intr-o relatie, cresterea inseamna colegialitate si complicitate intre ambii parteneri.

Convietuirea

Multi oameni cred ca locuirea impreuna poate ucide o relatie, dar, daca ar fi real, de ce exista oameni care au reusit acest lucru? Este adevarat ca spatiul in comun creeaza unele probleme, dar este, de asemenea, un exercitiu de toleranta, maturitate si de transformare. Pentru a avea insa castig de cauza este esential sa avem vointa. Cu aceasta, cuplul va sfarsi gasind intotdeauna o solutie pentru diferentele lor. Un sfat suplimentar: pentru a discuta intotdeauna este nevoie de doi oameni, dar daca iti dai seama ca discutia care bate la usa nu are niciun sens, mai bine lasa de la tine si nu te implica in ea, pentru ca va fi mai rau.

Image Hosted by PicturePush - Photo SharingCopiii

Atat barbatii, cat si femeile trebuie sa nu uite ca, in plus fata de rolurile noastre de “tata” și “mama”, raman si un cuplu. De aceea, este important sa ne rezervam timp pentru noi. Cum? Toata lumea stie sa se adapteze si sa isi gestioneze timpul, dar sa ne rezervam cel putin o noapte pe saptamana in cuplu este fundamental pentru a ne bucura de intimitate.

Cert este ca atunci cand obligatiile si responsabilitațile nu sunt in echilibru cu timpul liber si placerea, devin plictisitoare. Prin urmare, este important sa acordam atentie acestor aspecte pentru a preveni ca rutina sa ne faca relatia monotona si gri.

Intelegerea a ceea ce se afla in spatele fiecarui sentiment de furie, cunoasterea momentelor intime si valorificarea acestora, recunoasterea propriilor greseli si impartasirea lor, a nu face o drama din fiecare situatie complicata ce pare ireparabila si intelegerea valorii unui zambet reprezinta poarta de acces pentru a evita ca relatia sa se transforme intr-una cenusie si fara viata.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Woman2woman.ro