Poti sa traiesti mai mult daca faci sport! - Woman2woman.ro

Poti sa traiesti mai mult daca faci sport!

By on February 18, 2013
Share Button

La fiecare inceput de an ne propunem sa imbunatatim ceva in stilul personal de viata, dar adesea nu ne tinem de promisiuni, antrenati in multitudinea de sarcini pe care trebuie sa le indeplinim zilnic. Asa ca, din lipsa de timp, amanam pe mai tarziu initierea activitatilor care ne pot aduce extrem de multe beneficii pentru sanatate. Practicarea unui sport nu este si nu trebuie sa fie doar o ocupatie la care apelam atunci cand dorim sa scapam de kilogramele in plus sau pentru ca este la moda sa mergem la sala. Sportul trebuie sa devina parte integranta a vietii noastre pentru a fi mai frumosi, mai sanatosi si pentru a trai mai mult.

Autor : Claudia Ilies

sportO echipa de cercetatori suedezi si americani au analizat datele furnizate de 650.000 de persoane in varsta de peste 40 de ani, timp de 6 ani in care s-au efectuat mai multe studii, iar rezultatele obtinute in urma acestor studii au aratat ca practicarea unei activitati, chiar si moderate, cum ar fi de exemplu mersul rapid timp de 75 de minute saptamanal, poate ajuta la cresterea sperantei de viata, in medie cu 1,8 ani, in raport cu persoanele care nu practica niciun fel de sport.

Iar daca sportul devine important pentru noi si este practicat cu regularitate, viata noastra se poate prelungi si mai mult. Doar 150 de minute de mers rapid pot ajuta persoanele care nu au mai practicat vreun sport inainte sa isi creasca speranta de viata cu 3 pana la 4,5 ani in medie.

Persoanele care duc de regula o viata activa (cu un indice de masa corporala – IMC – cuprins intre 18,5 si 24,9) pot castiga in medie 7,2 ani in comparatie cu persoanele considerate obeze (cu un IMC de 35 sau mai mult).

Studiul a fost publicat in revista PLoS Medicine cu scopul de a convinge persoanele inactive ca este momentul sa inceapa un program de activitate fizica, de dragul unei vieti mai bune si mai sanatoase, a explicat conducatorul echipei de cercetatori, Steven Moore de la Institutul National pentru Cancer din Bethesda (Maryland, Statele Unite).

 

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Woman2woman.ro