Bulldog-ul englezesc - un lenes de zile mari - Woman2woman.ro


Bulldog-ul englezesc – un lenes de zile mari

By on februarie 4, 2013

mancare de post

Share Button

Anul acesta, mi-a fost dat sa cunosc cea mai lenesa rasa canina, dar si cea mai iubareata – un bulldog englezesc. L-am cumparat de la un crescator autorizat cu certificat de pedigree, iar numele sau era Nightshadow al 3-lea. Avand in vedere ca ambii parinti aveau medalii la concursuri, si el era foarte deosebit, dar si incapatanat.

bulldog englezescCand l-am cunoscut, era o mogaldeata careia ii placea sa se cuibareasca si sa sforaie linistita in brate. Asta pana s-a facut de 20 de kg si nu se mai aseza, ci se trantea in bratele tale ca sa nu mai poti pleca.
Bulldogul englezesc face parte din rasa de caini Mastiff, crescuti pentru ferocitatea lor in lupta. Un bulldog mascul ajuns la maturitate avea puterea de a apuca taurul de bot si de a-l tranti la pamant: de aici si numele de bulldog. In prezent, au ramas la fel de puternici, dar nici pe departe la fel de feroce.
La maturitate, acesti caini se latesc in umeri si au capul mare si proeminent, ceea ce ii face si caraghiosi. Stapanul lui Nightshadow spunea despre el ca nu are picioare de caine, ci de iepure, iar mersul leganat il face sa fie foarte comic. Chiar daca este foarte curios ca pui, ca adult este calm, pasnic si mereu somnoros, iar reprizele de joaca sunt destul de scurte.
Cel mai important la bulldog este ingrijirea nasului, deoarece ridurile de deasupra lui se pot infecta foarte repede de la salivare. Nu saliveaza abundent decat cand ii este foarte cald, iar la temperaturi ridicate este in pericol de insolatie. Un alt factor important este blana, care trebuie curatata si periata zilnic pentru a evita imprastierea parului in locuinta.
bulldog englezesc 1Acesti caini pot avea culori diferite precum alb, galben deschis, roscat spalacit, maroniu sau o combinatie de 2 culori. Daca vedeti ca are coada scurta si tare, sa nu va speriati ca ar fi rupta – asa este ea. Este bine de evitat sa se loveasca la ea sau sa cada in fund, pentru ca va capata un mers schiopatat. Femela este linistita si mandra, pe cand masculul este mai jucaus, mai sociabil si loial.
Desi dupa putina miscare incep sa gafaie, asta nu inseamna ca nu le place miscarea. Iubesc sa iasa la plimbare si, fiind foarte destepti, vor retine traseul chiar de prima data. Pe mine ma uimea de fiecare data cand el ma tragea in directia potrivita, daca nu acordam atentie traseului. Pot fi dresati foarte usor daca aveti rabdare, pentru ca sunt incapatinati si se plictisesc repede de acelasi lucru.
Daca doriti sa adoptati un bulldog englezesc, sa luati in calcul sforaiala si, odata ce l-ati dus in patul vostru si l-ati obisnuit acolo, nu uitati ca el va fi stapanul – pur si simplu va impinge pana isi face loc.

Share Button

One Comment

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *