Alege-ti animalul de companie potrivit! - Woman2woman.ro


Alege-ti animalul de companie potrivit!

By on septembrie 7, 2012

mancare de post

Share Button

Iubesti toate animalele si iti este greu sa te decizi asupra unuia singur? Daca nu iti permiti sa intretii o menajarie si esti nevoita sa iti alegi doar un animal de companie, arunca un ochi asupra sfaturilor de mai jos!

Violeta Ene

Pisica
Pisicile sunt o alegere buna pentru cei care vor sa se bucure de afectiunea unui animal care nu necesita ingrijiri speciale si nici plimbari de doua-trei ori pe zi.
Pro: Atletica, abila, jucausa, gratioasa si sensibila, o pisica este un animal foarte indragit si ocupa unul dintre primele locuri pe scala de  popularitate a animalelor.
Contra: Nu te astepta sa supui prea repede o pisica. De multe ori, sunt morocanoase, au toane si „atitudine”. Nu uita ca pisicile sunt mult mai independente decat cainii.

Caine

Felicitari! Daca te-ai hotarat sa devii „mamica” unui catelus simpatic, misiunea cea mai grea nu va fi alegerea unui nume sau a castronului de mancare, ci a rasei potrivite. Tine cont de particularitatile fiecarei rase, de preferinta lor pentru spatii mari sau apartamente mici, de timpul liber in care te poti ocupa de el si iti va fi mai usor sa faci alegerea potrivita.
Pro: Sunt loiali, dragostosi si jucausi – cainii isi merita intr-adevar statutul de cei mai buni prieteni ai oamenilor si, cu siguranta, si pozitia de membru de vaza al familiei.
Contra: Daca esti insarcinata sau abia ai nascut, un catelus nu este cea mai buna alegere. Asteapta ca bebe sa implineasca 5-6 luni pana sa-i alegi un companion blanos.

Canari  

Canarii sunt o alegere inteleapta daca iti plac pasarile, dar nu ai timp si bani pentru un membru mai mare din familia papagalilor.
Pro: Ciripitori, jucausi si veseli, canarii sunt cele mai populare animale de companie inaripate. Gentili si nostimi, canarii sunt pasari ideale pentru copii si pentru cei care nu au mai crescut niciodata pasari.
Contra: Pasarile pot face mare dezordine. Trebuie sa le cureti nu doar colivia, ci si locul din jurul ei. Si asta… in fiecare zi, daca vrei ca livingul tau sa arate la fel ca inainte. Daca iti alegi totusi un papagal, sa nu ai asteptari inalte legate de comunicare. Desi unii au capacitatea de a „vorbi”, majoritatea nu vor face acest lucru.

Pestii

Inainte de a-ti cumpara pestisori, vezi ce specii pot fi tinute impreuna si doteaza-te cu cel mai bun echipament. Pestisorii aurii pot trai chiar si zece ani daca sunt ingrijiti corespunzator.
Pro: Daca ai alergii, spatiu limitat sau o pasiune pentru mediul exotic, ai toate motivele sa alegi ca animale de companie pestii.
Contra: Ai auzit de expresia „mut ca un peste”? In cazul in care vrei un animal de companie care sa te urmareasca prin casa, sa te intampine cu bucurie cand vii de la serviciu sau cu care sa te joci cu mingea, pestii nu sunt deloc potriviti pentru tine…

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *