Slabeste cu dieta Dukan! - Woman2woman.ro


Slabeste cu dieta Dukan!

By on iulie 14, 2012

mancare de post

Share Button

Desi dieta Dukan este promovata de peste 30 de ani, ea a crescut in popularitate mai ales in ultimul timp, gasindu-si adepti in intreaga lume. Incearca si tu sa ii urmezi principiile si vei vedea rezultate pe termen lung!

Violeta Ene

Dieta Dukan este un plan alimentar foarte popular originar in Franta. Bazata pe proteine, dieta a fost inventata de nutritionistul francez Pierre Dukan. Cartea acestuia este best seller in Franta, fiind vanduta in peste 10 milioane de copii in intreaga lume si tradusa in 14 limbi. Dieta este populara si in Romania, foarte multe femei marturisind ca au slabit urmand principiile nutritionistului francez.

Dieta se bazeaza pe o lista de peste 100 de alimente permise, precum si pe patru „stalpi” alimentari in forma de faze: atacul, croaziera, consolidarea si stabilizarea.
1. Atacul le permite celor ce urmeaza dieta sa slabeasca rapid 2-3 kilograme in doua pana la 7 zile prin punerea in functiune a metabolismului. Puteti manca oricat vreti dintr-o serie de 72 de alimente bogate in proteine.
2. Croaziera este faza conceputa pentru a ajunge in mod gradual la greutatea dorita consumand alimente bogate in proteine si 28 de legume specifice. Lungimea acestei faze este de obicei calculata in functie de kilogramele pierdute pe saptamana, dar se bazeaza pe conditii individuale specifice.
3. Consolidarea ajuta la prevenirea efectului de yo-yo pe care alte diete il induc odata cu ingrasarile bruste. In aceasta faza, painea, fructele si branza sunt reintroduse in dieta, lasand doar doua mese pe saptamana specifice dietei.
4. Faza stabilizarii este cea care trebuie respectata tot restul vietii. Puteti manca orice doriti urmand cateva reguli: o zi de proteine o data pe saptamana, tarate de ovaz in fiecare zi si promisiunea solemna ca intotdeauna veti alege scarile, si nu liftul.
Metoda Dukan include alimente cu grasimi reduse si putini carbohidrati, fiind o dieta care se poate usor transforma in stil de viata.

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *