Au! De ce ne dor incheieturile mainii? - Woman2woman.ro


Au! De ce ne dor incheieturile mainii?

By on iulie 7, 2012

mancare de post

Share Button

Durerea incheieturilor mainii este din ce in ce mai frecventa printre femei. Exista insa atat de multe cauze ale acestei probleme, incat nu stii cum sa ti-o explici. Important este sa ai un diagnostic corect pe baza simptomelor, pentru a sti care este tratamentul cel mai potrivit.

Violeta Ene

1. Tendonita

Printre cauzele cel mai des intalnite pentru durerea de incheieturi se numara si tendonita. Aceasta cauzeaza nu doar dureri in zona mainilor, ci si umflaturi. Asa cum o sugereaza si numele, afectiunea este cauzata de inflamarea tendoanelor. De obicei, tratamentul nu necesita interventie chirurgicala.

2. Entorsa

Entorsele la incheieturile mainii sunt probleme frecvente ale ligamentelor si te pot impiedica sa iti folosesti cu usurinta mainile. Daca nu poti ridica obiecte usoare si iti simti mana neputincioasa, este posibil sa ai o entorsa.

3. Sindromul tunelului carpian

Acesta este un sindrom cu care unele femei insarcinate se confrunta si care (stiu din proprie experienta!) poate provoca multe nopti albe. Afectiunea se produce din cauza unei disfunctii a unuia dintre nervii mainii, nervul median. El se comprima sau este blocat, cauzand dureri surde si amorteli ale incheieturii.

4. Artrita

Artrita este o problema care cauzeaza dureri ale mainii si dificultatea implicarii in activitati normale. Din fericire, poate fi prevenita si se poate trata.

5. Chistul ganglionar

Un chist ganglionar este o umflatura care de obicei se produce in partea din spate a mainii sau a incheieturii. Aceste chisturi sunt niste “capsule” pline cu lichid, din fericire benigne. Nu sunt canceroase, nu se inmultesc si, desi pot sa creasca in volum, nu iti vor aparea si in alte parti ale corpului.

6. Fracturi

O fractura de incheietura este o problema ortopedica ce necesita ingrijiri medicale imediate. Pacientii care se confrunta cu o astfel de ruptura au cel mai probabil nevoie de o operatie.

Daca nu esti sigura care este cauza durerilor de incheieturi pe care le resimti la nivelul mainii, trebuie sa fii consultata cat de repede de un medic. Iata cateva semne care trebuie sa te trimita urgent la doctor:

–          Imposibilitatea de a ridica obiecte usoare sau de a folosi bratul

–          O rana care cauzeaza strambarea vizibila a incheieturii

–          Durere de incheietura care apare in timpul noptii sau cand te odihnesti

–          Durere de incheietura care persista timp de mai multe zile

–          Imposibilitatea de a indrepta sau flexa mana

–          Umflaturi sau contuzii in jurul incheieturii

–          Semne de infectie precum febra si inrosirea zonei

–          Orice alte simptome neobisnuite.

 

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *